• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Δίκη TorM1: “Έσπασαν” τα ισόβια για τον Γιάννη Σμπώκο

    Γιάννης Σμπώκος & Άκης Τσοχατζόπουλος


    Μία ελπίδα να επιστρέψει κάποια μέρα στην οικογένεια του -έτσι όπως ο ίδιος ζήτησε- έδωσαν οι δικαστές στον Γιάννη Σμπώκο. Του αναγνώρισαν 2 ελαφρυντικά – που έσπασαν τα ισόβια – και του επέβαλαν ποινή  κάθειρξης 22 ετών, για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων Tor M1.

    Στον πρώην γενικό γραμματέα της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

    Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας επέβαλε στους άλλους δυο κατηγορούμενους, που καταδικάστηκαν, ποινές φυλάκισης 5 ετών στον κάθε ένα, με τριετή αναστολή για τον ένα και εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ η μέρα για τον άλλο.

    Στον Γιώργο Καμάρη, διαχειριστή της off shore εταιρείας Clavis μέσω της οποίας φέρεται να διακινήθηκε «μαύρο» χρήμα προκειμένου η ρωσική ANTEY να πάρει το έργο και στον χρηματιστή Πέτρο Χριστοδουλίδη, αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά: του πρότερου έντιμου βίου,της μετέπειτα καλής διαγωγής και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης τους.

    Αθώοι κρίθηκαν ο γνωστός επιχειρηματίας Πανος Γερμανός και ο χρηματιστής Γιώργος Χριστοδουλίδης.

    Έκκληση στους δικαστές

    Πριν από την εκφώνηση των ποινών ο Γιάννης Σμπώκος ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία από τους δικαστές, λέγοντας τους:

    «Κανείς δεν μου χάρισε τίποτα στη ζωή μου. ´Ο,τι κατέκτησα το κατέκτησα λόγω της επιστημονικής μου εμπειρίας.

    Το όνομά μου έχει αποκτήσει μεγάλα «αγκάθια».

    Διασύρθηκε με σημειώματα και έλεγαν τότε « θα δείξουν οι συνδρομές». Τελικώς «άνθρακες ο θησαυρός».

    Ξέρω ότι πρέπει να αντέξω γιατί επάνω μου κρέμονται δύο ψυχές. Είμαι μπροστά σας 72 συνεδριάσεις. Μπορείτε να ελέγξετε αυτά που σας λέω. Να ελέγξετε τα έγγραφα…Αφήστε με να βοηθήσω την οικογένειά μου. Με καταδικάσατε αλλά μην μου πάρετε τη ζωή. Δώστε μου ένα όραμα, μία ελπίδα. Μη μου κόψετε τα φτερά.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέες καταδίκες για τα εξοπλιστικά – Αθώος ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελεύθεροι οι 4 αστυνομικοί που κατηγορούνται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου-Αρνήθηκαν ότι βιαιοπράγησαν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευαγγελισμός: Τι αναφέρει για τον «βιασμό» του 19χρονου στις φυλακές Αυλώνα



    ΣΧΟΛΙΑ