• Κοινωνία

    Ελεύθεροι οι 4 αστυνομικοί που κατηγορούνται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου-Αρνήθηκαν ότι βιαιοπράγησαν

    Siemens


    Χωρίς να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, οι 4 κατηγορούμενοι αστυνομικοί για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους.

    Οι 2 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και οι 2 της ομάδας ΖΗΤΑ, απολογούμενοι στον 23ο τακτικό ανακριτή για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, υποστήριξαν ότι δεν βιαιοπράγησαν στον άτυχο άνδρα την ώρα που επιχειρούσαν να του περάσουν χειροπέδες στα χέρια. Για τις εικόνες που κατεγράφησαν στα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν, ισχυρίστηκαν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστέία, και προσπαθούσαν να ακινητοποιήσουν ένα δράστη που κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο και προσπαθούσε να διαφεύγει.

    Το κατηγορητήριο που είχαν να αντικρούσουν ήταν βαρύ. Σύμφωνα με αυτό, τα βίαια χτυπήματα τους στον Ζακ Κωστόπουλο, σε συνδυασμό με τον ξυλοδαρμό του από τον κοσμηματοπώλη και τον επιχειρηματία αλλά και το έντονο στρες που είχε περιέλθει ο άτυχος άνδρας, οδήγησαν στις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου και το θάνατο του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ζακ Κωστόπουλος: Βαρύ το κατηγορητήριο για τους τέσσερις αστυνομικούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις 12 Δεκεμβρίου η απολογία των αστυνομικών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Eνώπιον της Δικαιοσύνης αστυνομικοί για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ