ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ανακοίνωσή της η διοικήτρια ΓΝΑ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Νάγια Μητσάκη, διαψεύδει τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, στη Ρόδο, δέχτηκε βιασμό, μετά τον ξυλοδαρμό του από τους συγκρατούμενούς του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σε συνέχεια των όσων λέγονται και γράφονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο αναφορικά με τον «βιασμό» του 19χρονου κρατούμενου Α.Λ. που προσήλθε το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια Γενικής Εφημερίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ΄Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται “βιασμός”.»
Τι αναφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης
Αργά το βράδυ της Τρίτης το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε, επίσης, επίσημη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα περί βιασμού του 19χρονου στις φυλακές του Αυλώνα δεν ευσταθούν.
Διαψεύδονται δηλαδή από επίσημα χείλη και οι ισχυρισμοί περί ιατροδικαστικών γνωματεύσεων οι οποίες πιστοποίησαν ευρήματα που παραπέμπουν σε βιασμό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μυστήριο με τον βιασμό του 19χρονου στις φυλακές-Διαψεύδουν υπ. Δικαιοσύνης-κρατούμενοι. Τι λέει ο ίδιος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρέμβαση του Άρειου Πάγου για τον ξυλοδαρμού του 19χρονου μέσα στο κελί του
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαρτυρία κρατουμένου για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου: «Πήρε το ελάχιστο απ’ ό,τι του αξίζει»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κασσελάκης: Ανακοίνωσε έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας στις 7-8 Φεβρουαρίου
- Λίνα Μενδώνη: Για περισσότερο από έξι χρόνια ο Πολιτισμός έχει μετατραπεί σε προσοδοφόρο πρωταγωνιστή της ανάπτυξης
- Φλωρίδης: Εκτιμώ που δύο πολιτικοί αρχηγοί που τιμήθηκαν με θέση στον εξώστη, ήρθαν στη Βουλή να αντιπαρατεθούν μαζί μου
- Φλωρίδης: Η μεταρρύθμιση στην Δικαιοσύνη έχει δώσει ήδη εντυπωσιακούς ρυθμούς επιτάχυνσης