• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αποποιείται τις ευθύνες του ο 77χρονος: “Ήμουν από τα δεξιά άρα είχα προτεραιότητα”

    • NewsRoom
    77χρονος Αίγινα


    Μόλις τέσσερις ημέρες μετά την ανείπωτη ναυτική τραγωδία στο νησί της Αίγινας και όπως όλα δείχνουν ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου φαίνεται να αλλάζει τα αρχικά του λεγόμενα και να ρίχνει ευθύνες στον καπετάνιο της λάντζας, υποστηρίζοντας εκείνος είχε προτεραιότητα. Ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος, που κατηγορείται για για ναυάγιο με πρόκληση θανάτου, διατάραξη της Θαλάσσιας Ασφάλειας με πρόκληση θανάτου και της ανθρωποκτονία από αμέλεια προσπαθεί να απαντήσει στα χιλιάδες ερώτημα μετά το τραγικό συμβάν.

    Σύμφωνα με τους αρχικούς του ισχυρισμούς το ταχύπλοο έτρεχε με 21 μίλια την ώρα, αν και αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για μεγαλύτερη ταχύτητα.

    aigina

    Βέβαια στην συνέχεια της απολογίας του “έδειξε” ως υπεύθυνο του μοιραίου ατυχήματος τον καπετάνιο της λάντζας, καθώς όπως δήλωσε το ταχύπλοο ερχόταν από τα δεξιά άρα έπρεπε να του δοθεί προτεραιότητα, λέγοντας συγκεκριμένα ότι “ήμουν από δεξιά και ο καπετάνιος της λάντζας όφειλε να μου δώσει προτεραιότητα”.

    aigina

    Σύμφωνα με αυτά που ισχυρίστηκε στους λιμενικούς ο 77χρονος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του ταχύπλοου. Η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ήταν 21 μίλια και μπαίνοντας στο στενό Πέρδικας-Μονής δεν άλλαξε πορεία και ταχύτητα για δύο λόγους. Πρώτον επειδή ήταν από δεξιά, άρα ο καπετάνιος της λάντζας έπρεπε να του παραχωρήσει προτεραιότητα και δεύτερον για να μην προκαλέσει πανικό στον άλλο χειριστή, αλλάζοντας πορεία, και δεν του του δώσει τα περιθώρια να κάνει ελιγμούς για φύγει από την πορεία σύγκρουσης που ακολουθούσαν τα σκάφη. Νόμιζε μάλιστα πως ότι ο καπετάνιος της λάντζας με τους τουρίστες θα σταματούσε για να του δώσει προτεραιότητα, όταν όμως διαπίστωσε πως αυτό δεν έγινε, ήταν πλέον πολύ αργά και δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

    aigina

    Ωστόσο στη συνέχεια της κατάθεσής του και όταν ρωτήθηκε γιατί κατάλαβε αργά πως βρισκόταν σε πορεία σύγκρουσης και έφτασε σε πολύ κοντινή απόσταση από το τουριστικό σκάφος μέχρι να αποφασίσει να κάνει κάποιον ελιγμό αποφυγής της σύγκρουσης, εκείνος φέρεται να απάντησε ότι είχε στραμμένη την προσοχή του στα δεξιά, για να διασφαλίσει ότι δεν θα μπει εκείνος στην πορεία κάποιου άλλου σκάφους. Ουσιαστικά επιμένει πως η μοιραία σύγκρουση οφείλεται σε λάθος χειρισμό του καπετάνιου της λάντζας.

    Πάντως σήμερα αναμένεται να απολογηθεί γύρω στις 13:00 το μεσημέρι.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/angeliki-fragkou-terastia-provlimata-gia-tin-ischira-kiria-tis-naftilias-olo-paraskinio/68231

     

     

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/poliploki-adelfiki-schesi-tis-jackie-kennedy-ti-lee-radziwill/67998

     



    ΣΧΟΛΙΑ