• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα του μέλλοντος

    • NewsRoom


    Την ώρα που ένα μεγάλο μέρος του κόσμου φοβάται ότι τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρουν την καταστροφή στην αγορά εργασίας και ότι οι αλγόριθμοι θα αφανίσουν ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους και ειδικότητες, μία νέα έρευνα έρχεται να καταδείξει ότι ο κόσμος της εργασίας έχει μέλλον, έστω και αν αυτό είναι πολύ διαφορετικό από τον κόσμο που γνωρίζουμε σήμερα.

    Ερευνα που διενήργησε για λογαριασμό του αμερικανικού κολοσσού των ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell το think tank Ινστιτούτο για το Μέλλον που εδρεύει στην Καλιφόρνια εκτιμά ότι το 85% των επαγγελμάτων που θα ασκούμε το έτος 2030 δεν υπάρχουν σήμερα! Αλλη δε έρευνα του διάσημου αμερικανικού Πανεπιστημίου ΜΙΤ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η περιβόητη τεχνητή νοημοσύνη όχι μόνο δεν θα καταστρέψει την απασχόληση, αλλά θα δημιουργήσει τα αμέσως επόμενα χρόνια 21 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μόνο στις ΗΠΑ!

    Το ΜΙΤ ξεχώρισε πέντε από αυτά, τα οποία θα έχουν, όπως επισημαίνει, μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως το 2018:

    1. Τεχνικός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

    2. Εκπαιδευτής ρομπότ

    3. Μηχανικός τεχνητής νοημοσύνης

    4. Παίκτης βιντεοπαιχνιδιών

    vi

    5. Νοσηλευτής

    Σε αντίθεση με τα τέσσερα πρώτα, το επάγγελμα του νοσηλευτή είναι από τα αρχαιότερα και φαίνεται πως έχει μέλλον και τον 21ο αιώνα. Διότι μπορεί η χειρουργική και άλλες ειδικότητες της ιατρικής επιστήμης να κινδυνεύουν να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη των ρομπότ, η φροντίδα του αρρώστου ή του αναρρωνύοντος, όμως, απαιτεί μια προσωπική φροντίδα και μια εμπειρία που μόνο τα ανθρώπινα όντα διαθέτουν.



    ΣΧΟΛΙΑ