• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    “Βροχή” οι αιτήσεις για μια θέση εργασίας στην Goldman Sachs

    • NewsRoom
    Goldman Sachs

    Goldman Sachs


    Η Goldman Sachs έλαβε αυτόν τον χρόνο περισσότερες αιτήσεις από προπτυχιακούς φοιτητές και μεταπτυχιακούς, οι οποίοι προσβλέπουν για τη θέση του τραπεζίτη. Η επενδυτική τράπεζα δήλωσε στους Financial Times ότι έλαβε περισσότερες από 250.000 αιτήσεις για θέσεις εργασίας για το 2016 το καλοκαίρι, μια αύξηση της τάξεως 40% από το 2012. Η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων προερχόταν από τις ηλικίες 18-34. Η Goldman Sachs, δήλωσε ότι 223.849 φοιτητές έκαναν αίτηση για τις καλοκαιρινές θέσεις εργασίας και τις νέες θέσεις αναλυτών από το 2016, 46% πάνω από το 2012.

    goldman-sachs6

    Εκείνοι που σπούδασαν ή ολοκλήρωσαν το MBA τους έκαναν αίτηση για τις θέσεις εργασίας στην επόμενη περίοδο ως συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένου και τις 30,542 αιτήσεις, μια αύξηση 15% συγκριτικά με τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Η Goldman Sachs δεν αποκάλυψε τους αριθμούς των  αιτήσεων στις FT που δέχτηκε πριν από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2007-2008.

    Άλλοι τιτάνες της Wall Street αποκάλυψαν   κάποια στοιχεία αιτήσεων  απασχόλησης στην έκθεση των  FT, αν και οι αριθμοί που δόθηκαν σε δημοσιότητα  δεν ήταν τόσο λεπτομερείς όσο εκείνοι της Goldman Sachs:

    Bank of America Merrill Lynch – Μόνο στο 3% των αιτούντων για το τμήμα  επενδυτικής τραπεζικής προσφέρθηκε μια θέση εργασίας.

    Citigroup – Μόνο το 2,7% των αιτούντων για τη θέση του αναλυτή και παρεμφερών θέσεων στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής δέχτηκε προσφορά εργασίας.

    Deutsche Bank – Η Deutsche Bank  προσέλαβε 9% περισσότερους ασκούμενους σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σημειώνοντας μία αύξηση 14% σε αιτήσεις παγκοσμίως  για το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής.

    JPMorgan – Μόνο στο 2% των αιτούντων για το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής προσφέρθηκε  μια θέση εργασίας. Έλαβε 40% περισσότερες αιτήσεις από απόφοιτους σε σχέση με το 2014.

    Morgan Stanley – Λαμβάνει περίπου 8.000 αιτήσεις για σχεδόν  μόνο  100 θέσεις κάθε χρόνο.

    Είναι ίσως αναμενόμενο γιατί τόσοι πολλοί φοιτητές έχουν πλημμυρίσει  την Goldman Sachs με αιτήσεις εργασίας. Μια έρευνα της Emolument, η οποία συλλέγει στοιχεία σχετικά με τις αμοιβές, έδειξε ότι η Goldman Sachs ήταν η Νο 1 τράπεζα στην οποία θέλουν να εργαστούν οι φοιτητές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/adamantios-polemis-sto-stochastro-tis-new-shipping-ta-megala-tankers/50980

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ellines-efoplistes-palevoun-ta-provlimata-ke-perissoteri-vgenoun-nikites/50647

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ