• sports

    Τσιτσιπάς: Σπουδαία νίκη τον έστειλε στους 8 (video)

    • NewsRoom
    Στους 16 του Αustralian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς

    Στέφανος Τσιτσιπάς


    Μια σπουδαία νίκη απέναντι στον Ιταλό Σονέγκο πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Σινσινάτι Όπεν.

    Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής έδωσε μια σκληρή μάχη και κάνοντας μια μεγάλη ανατροπή, κατάφερε να περάσει στη φάση των «8» του αμερικανικού τουρνουά.

    Αν και έχασε το πρώτο σετ με 5-7, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε δυναμικά στο δεύτερο κάνοντας το 6-3, ενώ στο τρίτο και τελευταίο δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Λορέντζο Σονέγκο και «καθάρισε» το γκέιμ με 6-4.

    Στον επόμενο γύρο, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ, ο οποίος έρχεται μετά από μεγάλη νίκη απέναντι του φετινού φιναλίστ στο Γουίμπλεντον, Ματέο Μπερετίνι.

    Ήταν η πρώτη του νίκη του Αλιασίμ σε τρεις αναμετρήσεις απέναντι στο No8 της παγκόσμιας κατάταξης και η έκτη στην καριέρα του επί αντιπάλου που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της ATP.

    Το επόμενο παιχνίδι του Τσιτσιπά θα διεξαχθεί το Σάββατο, 21 Αυγούστου, στις 2 τα ξημερώματα.

    Δείτε το βίντεο:

    Προσηλωμένος στον στόχο του ο Τσιτσιπάς παρά τις αντιδράσεις

    Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα, έχει δημιουργηθεί σάλος από τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά αναφορικά με τον εμβολιασμό, αφού αποκάλυψε ότι δεν έχει εμβολιαστεί και θα το πράξει μόνο αν γίνει υποχρεωτικό.

    Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να τον έχει επηρεάσει αγωνιστικά και παραμένει προσηλωμένος στον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να αναδειχθεί ως ο απόλυτος νικητής του Σινσινάτι Όπεν.

    Τις δηλώσεις του σχολίασε χθες και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο Στέφανος «είναι σπουδαίος αθλητής και η προσφορά του στον αθλητισμό είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτό που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο. Δεν έχει ούτε τις γνώσεις, ούτε τις σπουδές, ούτε το ερευνητικό έργο».

    Διαβάστε επίσης:

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν είμαι κατά του εμβολίου, για μένα δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά

    Το άδειασμα της κυβέρνησης στον Τσιτσιπά: Δεν έχει ούτε γνώσεις, ούτε τις σπουδές – Καλό θα ήταν να προσέχει

    Είναι καλύτερο να νοσήσουμε; Η απάντηση του Εξαδάκτυλου στον Τσιτσιπά για την ανοσία



    ΣΧΟΛΙΑ