• LIFE&STYLE

    Η απίστευτη στιγμή που τίγρης κατασπαράζει μία επικίνδυνα αφελή τουρίστρια (video)

    • NewsRoom


    Σοκ έχει προκαλέσει η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο πάρκο Badaling Wildlife World του Πεκίνου, όταν τίγρης επιτέθηκε σε μια επισκέπτρια του πάρκου. Η άτυχη γυναίκα “εισέβαλε” αφελώς σε μια άκρως επικίνδυνη περιοχή και το πλήρωσε με τη ζωή της. AdTech AdΌλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα βγήκε -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί άλλα δύο άτομα (έναν άνδρα και μια γυναίκα, πιθανότατα τη μητέρα της). Η κίνηση της αυτή αποδείχθηκε μοιραία καθώς λίγα δευτερόλεπτα μετά δέχτηκε άγρια επίθεση από την τίγρη.

    Κάμερα ασφαλείας του πάρκου δείχνει τη στιγμή της επίθεσης του ζώου, το οποίο αρπάζει τη γυναίκα και την τραβά. Οι συνεπιβάτες του θύματος κατέβαλλαν μάταιες προσπάθειες για να σταματήσουν το ζώο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και της άλλης γυναίκας.

    Άμεση ήταν η αντίδραση και των φυλάκων του πάρκου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ταμπέλες στο πάρκο προειδοποιούν τους επισκέπτες να μην βγαίνουν από τα οχήματά τους.

    Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο άνθρωπος παραβλέπει τους κανονισμούς και εισχωρεί στον προσωπικό χώρο των άγριων ζώων. Παρόμοιο περιστατικό “παραβίασης” σημειώθηκε στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι, όταν ένας μεγάλος γορίλας θανατώθηκε, επειδή ένα μικρό αγόρι βρέθηκε καταλάθος μέσα στο χώρο του.

    Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου είπαν πως το αγόρι είχε σκαρφαλώσει στην περίφραξη και έπεσε μέσα στην τάφρο παραμένοντας στα χέρια του γορίλα για περίπου δέκα λεπτά. Οι άντρες του κήπου έκριναν πως η ζωή του παιδιού κινδύνευε κάθε λεπτό που περνούσε και έτσι κρίθηκε πως η μόνη λύση που θα μπορούσε να έχει επιτυχία για τη διάσωσή του ήταν να πυροβολήσουν το ζώο, όπως και έγινε. Μαζί με τον αρσενικό γορίλα που πυροβολήθηκε, ήταν και δύο θηλυκά τα οποία όμως δεν πλησίασαν καθόλου το παιδί.

    Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι που κατέκριναν τον πυροβολισμό του γορίλα καθώς, οι περισσότεροι θεωρούν πως το άγριο ζώο δεν θα έβλαπτε το μικρό παιδί. Θεωρούν όμως υπεύθυνο την μητέρα του παιδιού η οποία δεν μπόρεσε να προσέξει το παιδί της για να μην μπει στο χώρο που βρισκόταν ο γορίλας. Τελικά, στην περίπτωση αυτή, όσο σωστή ή λάθος και αν ήταν η θανάτωση του ζώου, το μόνο σίγουρο είναι πως ο άνθρωπος θα πρέπει να σκέφτεται πιο σοβαρά πριν εισχωρήσει “παράνομα” στο έδαφος των άγριων ζώων.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/alithia-gia-ton-adiko-chamo-tou-gorila-charampe-ti-apokalipti-filakas-zoologikou-kipou/51131

    http://www.mononews.gr/gimni-apokalipsi-kolazi-epidoxi-proti-kiria-ton-ipa-melania-trump/63479



    ΣΧΟΛΙΑ