• sports

    Τσιτσιπάς, Φέντερερ, Ναδάλ και Κύργιος παίζουν για τους πυρόπληκτους της Αυστραλίας

    • NewsRoom

    Στέφανος Τσιτσιπάς


    Ένα μίνι τουρνουά τένις με συμμετέχοντες τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου διοργανώνουν η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας και το Όπεν Αυστραλίας για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της χώρας.

    Μεταξύ των παικτών που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά, που διοργανώνεται για φιλανθρωπικό σκοπό, είναι οι Έλληνες Στέφανος Τσιτσιπάς και Νίκ Κύργιος, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ και Σερένα Ουίλιαμς, Ναόμι Οσάκα και Κάρολιν Βοσνιάκι, μεταξύ άλλων.

    Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα εισιτήρια προορίζονται για την οικονομική ενίσχυση όσων έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία, τους τελευταίους δύο μήνες.

    Όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας και το Αυστραλιανό Όπεν, το τουρνουά θα γίνει στην Rod Laver Arena στις 15 Ιανουαρίου.

    Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία μετρά 25 θανάτους ανθρώπινων ζωών, μισό δισεκατομμύριο νεκρά ζώα, εκατομμύρια καμμένα στρέμματα και σχεδόν 2.000 σπίτια να έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια.



    ΣΧΟΛΙΑ