• sports

    ΣΕΓΑΣ: Ζήτησε την αποκλειστική παραχώρηση του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια

    Το κεντρικό στάδιο στο ΟΑΚΑ


    Την αποκλειστική παραχώρηση του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ και των γύρων χώρων (Κ1, Κ2, κλειστό προπονητήριο, ξενώνες) για 49 χρόνια ζήτησε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

    Η πρόταση της κας Σακοράφα βασίζεται στα πρότυπα της αντίστοιχης παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για 49 χρόνια.

    Η πρόταση κατατέθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ολυμπιακό Στάδιο με αφορμή την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και της Διοίκησης του ΟΑΚΑ, για την αντικατάσταση του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπήτων (ταρτάν) του ΟΑΚΑ.

    «Το στοίχημα είναι να βρεθεί ο στίβος του ΟΑΚΑ στο διεθνές επίκεντρο» τόνισε ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος, αναφορικά με το αίτημα της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, απάντησε ότι κάθε πρόταση καταγράφεται και αξιολογείται.

    Η αντικατάσταση των ταρτάν, τόσο στο κεντρικό στάδιο όσο και στα βοηθητικά Κ1 και Κ2 και το προπονητήριο, καθώς και τα υπόλοιπα έργα που περιγράφονται στην Προγραμματική Σύμβαση, θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής, σε μία επένδυση που θα ανέλθει στα 5,8 εκατ. ευρώ.

    «Η Περιφέρεια Αττικής είναι λειτουργικός μέτοχος στην αναβάθμιση του ΟΑΚΑ και έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε μία μητρόπολη του αθλητισμού» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, που έκανε λόγο για «έναρξη μίας νέας εποχής».

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος μίλησε για μία μέρα μεγάλης χαράς και επανέλαβε το πάγιο αίτημα να παραχωρείται δωρεάν το Ολυμπιακό Στάδιο για τις προπονήσεις των εθνικών ομάδων στίβου, καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, εφόσον η ομοσπονδία επιθυμεί να το διοργανώσει στο ΟΑΚΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για 49 χρόνια το κλειστό γήπεδο του μπάσκετ στο ΟΑΚΑ



    ΣΧΟΛΙΑ