• sports

    Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Εκτός η ελληνική συμμετοχή της καλλιτεχνικής κολύμβησης – Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού

    • NewsRoom
    Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Εκτός η ελληνική συμμετοχή της καλλιτεχνικής κολύμβησης - Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού

    Ευαγγελία Πλατανιώτη


    Η ελληνική συμμετοχή της καλλιτεχνικής κολύμβησης δεν θα προλάβει καν να αγωνιστεί, διεκδικώντας μία διάκριση στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

    Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην ελληνική ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά από σχετικό έλεγχο που διεξήχθη, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωση η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

    Υπενθυμίζεται ότι η περιπέτεια της ελληνικής συμμετοχής του εν λόγω αθλήματος ξεκίνησε όταν η Ευαγγελία Πλατανιώτη, η 26χρονη αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης, εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό, «παγώνοντας» το ταξίδι της ομάδας στο Τόκιο. Ωστόσο, η νεαρή αθλήτρια ξεπέρασε τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να επαναδρομολογηθεί η μεταφορά της στην ιαπωνική πρωτεύουσα, με σκοπό να πάρει κανονικά μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Ωστόσο, χθες η ΕΟΕ ανακοίνωσε πως βρέθηκαν τρία νέα κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται η ελληνική συμμετοχή από την διεξαγωγή των αγώνων.

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΟΕ αναφέρει τα εξής:

    «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι βρέθηκαν τρία νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά από τον έλεγχο που έγινε. Και οι τρεις αθλήτριες που δεν έχουν εμφανή συμπτώματα, θα αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και θα συνεχίσουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο καραντίνας. H συγκεκριμένη ομάδα, από την πρώτη μέρα της διαμονής της στο Ολυμπιακό Χωριό, δεν ήρθε σε επαφή με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής για ευνόητους λόγους. Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης. Η ΕΟΕ είναι συνεχώς στο πλευρό των αθλητριών και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια».

    Διαβάστε ακόμη:

    Πετρούνιας για χάλκινο: «Ευτυχισμένος, αλλά έχω μια γλυκόπικρη γεύση – Ραντεβού στο Παρίσι για την πρωτιά»

    Χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου (video)

    Στο πλευρό του Ιακωβίδη ο Πύρρος Δήμας που προανήγγειλε επιστροφή στην άρση βαρών

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ