• sports

    Ο Παναθηναϊκός κυπελλούχος Ελλάδας για 19η φορά

    • NewsRoom


    Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε μετά από 8 χρόνια στους τίτλους, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, κατακτώντας το 19ο Κύπελλο της ιστορίας του.

    Ο Αϊτόρ με πέναλτι πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα στο 34ο λεπτό, σε ένα τελικό που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια και μεγάλες διακοπές.  Μάλιστα, ο τελικός διήρκησε πάνω από τρεις ώρες,  ξεκινώντας με περίπου 40 λεπτά καθυστέρηση μετά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που είχε δημιουργηθεί στο ΟΑΚΑ, ενώ αμέσως μετά το γκολ του Αϊτόρ, ο παίκτης του Παναθηναϊκού δέχτηκε πέτρα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, οδηγώντας σε νέα, μισάωρη διακοπή.

    Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με 4-3-3, με τον Μπρινιόλι στην εστία, τους Κώτσιρα, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ στην άμυνα. Οι Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς στην τριάδα των χαφ με τον τελευταίο σε πιο προωθημένο ρόλο και τους Παλάσιος, Αϊτόρ να πλαισιώνουν τον Ιωαννίδη στην επίθεση.

    Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Πασχαλάκης στο τέρμα και οι Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια στην τετράδα της άμυνας. Οι Κούρτιτς, Αουγκούστο στα χαφ, μπροστά τους ο Σοάρες και στα «φτερά» οι Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ. Ο Άκπομ ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

    Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τον έλεγχο στο πρώτο 30λεπτό, ενώ μετά τη διακοπή μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στο μεγαλύτερο μέρος να περιορίσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επιχείρησε να πιέσει για να ισοφαρίσει. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για μαρκάρισμα του Αουγκούστο για επικίνδυνο παιχνίδι, στο οποίο ο διαιτητής Λάοθ «χάρισε» την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ, με τον Λουτσέσκου να τον αποσύρει άρον-άρον. Ο ΠΑΟΚ πίεσε ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα διαμαρτυρήθηκε έντονα ζητώντας πέναλτι πάνω στον Μιτρίτσα, με τον διαιτητή που βρισκόταν δίπλα να δίνει κίτρινη κάρτα στον παίκτη για «θέατρο».

    Με την νίκη του ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην κατάκτηση τίτλου μετά από 8 χρόνια, ενώ αντίθετα σταματά το σερί του ΠΑΟΚ ο οποίος είχε κατακτήσει το κύπελλο τις τέσσερις προηγούμενες χρονιές.



    ΣΧΟΛΙΑ