• sports

    Νόβακ Τζόκοβιτς: Προσέφυγε ξανά στη δικαιοσύνη

    • NewsRoom
    Ο πρωταθλητής στο τένις Νόβακ Τζόκοβιτς

    Ο πρωταθλητής στο τένις Νόβακ Τζόκοβιτς


    Δεν τα παρατάει ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Παρά τη νέα ακύρωση της αυστραλιανής βίζας του από τον υπουργό Μετανάστευσης της χώρας, ο Σέρβος παγκόσμιος πρωταθλητής προσέφυγε ξανά στη δικαιοσύνη.

    Ο Νικ Γουντ, δικηγόρος του κορυφαίου τενίστα όλων των εποχών χαρακτηρίζει «προφανώς παράλογη» την απόφαση του Αυστραλού υπουργού κατά την έκτακτη ακρόαση στο Δικαστήριο που έγινε σήμερα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

    «Είχε προλάβει το δικαστήριο να διαβάσει τους λόγους της απόφασης του υπουργού;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Γουντ στον δικαστή Άντονι Κέλι.

    Ο Γουντ συνέχισε ισχυριζόμενος ότι ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ ακύρωσε τη βίζα του Τζόκοβιτς με την αιτιολογία ότι η παρουσία του στη χώρα θα μπορούσε να «διεγείρει το αντιεμβολιαστικό αίσθημα».

    Περιέγραψε το σκεπτικό ως «προφανώς παράλογο», αποκαλώντας το ως «ριζικά νέα προσέγγιση» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εκδιώξει τον αστέρα του τένις από τη χώρα.

    Νωρίτερα και σύμφωνα με το The Age, ο Άντονι Κέλι ανέφερε ότι ο Τζόκοβιτς θα μπορούσε να παραπέμψει την υπόθεση ακύρωσης της βίζας στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, σε ανώτερο δηλαδή δικαστήριο από αυτό στο οποίο εκδικάστηκε η υπόθεση την περασμένη Δευτέρα.

    Η συζήτηση ενάντια στην πρώτη απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς την περασμένη Δευτέρα έγινε στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό και Οικογενειακό Δικαστήριο της Αυστραλίας. Ο δικαστής Κέλι ζήτησε μετάθεση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας λόγω της σημασίας της υπόθεσης.

    Προς το παρόν η συζήτηση για την υπόθεση Τζόκοβιτς γίνεται σε δημόσια συνεδρίαση. Η προτεινόμενη ακρόαση θα γίνει αύριο Σάββατο 15 Ιανουαρίου, ωστόσο, σύμφωνα με το BBC ο δικηγόρος-εκπρόσωπος της αυστραλιανής κυβέρνησης προτείνει η ακρόαση να γίνει την Κυριακή, όταν και αναμένεται να παρθεί η τελική απόφαση.

    Πού βρίσκεται τώρα ο Τζόκοβιτς

    Σύμφωνα με τον δικηγόρο του τενίστα, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σύλληψη από την αυστραλιανή συνοριακή δύναμη. Ωστόσο, ζητά να μην κρατηθεί εκ νέου ο Τζόκοβιτς και να παραμείνει στην ιδιωτική του κατοικία.

    Παράλληλα, ζητά να του δοθεί άδεια το Σάββατο προκειμένου να συναντήσει τα πρόσωπα της νομικής του ομάδας.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρωθυπουργός Αυστραλίας για Τζόκοβιτς: Προστατεύουμε τις θυσίες των Αυστραλών κατά την πανδημία

    Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του για δεύτερη φορά

    Τσιτσιπάς για Τζόκοβιτς: Φαίνεται πως δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες



    ΣΧΟΛΙΑ