• sports

    Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του για δεύτερη φορά

    • NewsRoom
    Νόβακ Τζόκοβιτς

    Νόβακ Τζόκοβιτς


    Την ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς με συνέπεια την απέλασή του και τον αποκλεισμό του από το Australian Open, αποφάσισε ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας, Άλεξ Χοκ, ανατρέποντας τα δεδομένα για τον Σέρβο τενίστα.

    Η εκ νέου ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς θα οδηγήσει αυτομάτως στην απέλαση του Σέρβου πρωταθλητή από τη χώρα. Παράλληλα, ενδέχεται να του απαγορευτεί η έκδοση αυστραλιανής βίζας για τα επόμενα 3 χρόνια.

    Σε δήλωσή του, ο ελληνικής καταγωγής, Άλεξ Χοκ ανακοίνωσε ότι άσκησε την προσωπική του εξουσία για να ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς.

    Ειδικότερεα, ο Χοκ αναφέρει: «Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κύριος Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, με τη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξω.

    Η απόφαση αυτή ακολούθησε τις εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους διαδικαστικής δικαιοσύνης.

    Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία κορονοϊού».

    Η απόφαση του δικαστή Άντονι Κέλι ουσιαστικά ακυρώνεται, με τον Άλεξ Χοκ να έχει την τελευταία κουβέντα και να παίρνει την απόφαση να στείλει τον Νόλε πίσω στο σπίτι του μία ημέρα μετά την κλήρωση για το ταμπλό του Australian Open, όπου είχε κληρωθεί με τον συμπατριώτη του, Μιομίρ Κετσμάνοβιτς.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο κορυφαίος τενίστας παγκοσμίως δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί το τρόπαιό του στο Australian Open, που ξεινάει στις 17 Ιανουαρίου.

    Τις τελευταίες μέρες, έδωσε μεγάλη μάχη προκειμένου να αποδείξει ότι έχει το δικαίωμα να βρίσκεται στην Αυστραλία, παρά το γεγονός ότι δεν είχε τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπει στη χώρα.

    Προηγουμένως, ο Τζόκοβιτς, με ανάρτησή του στα social media παραδέχθηκε ότι συνεργάτης του συμπλήρωσε λάθος το χαρτί εισόδου στη χώρα και ότι όταν είχε βρεθεί θετικός στον ιό τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε «σπάσει» την καραντίνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Τσιτσιπάς για Τζόκοβιτς: Φαίνεται πως δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες

    Australian Open: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση

    Νόβακ Τζόκοβιτς: Παραδέχτηκε ότι γνώριζε πως είχε κορονοϊό και έσπασε την καραντίνα του



    ΣΧΟΛΙΑ