• sports

    Euroleague: Στο Final 4 ξανά μετά από 12 χρόνια ο Παναθηναϊκός AKTOR

    • NewsRoom
    O Κέντρικ Ναν πανηγυρίζει για τρίποντο στο πέμπτο παιχνίδι των play off της Euroleague 2024 στο ΟΑΚΑ

    Κέντρικ Ναν


    Στο Final Four της Euroleague, στο Βερολίνο, θα βρίσκεται η ομάδα του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟΡ, 12 χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία στους τελικούς της διοργάνωσης, καθώς η ομάδας του Εργκίν Αταμάν υπέταξε την μαχητική Μακάμπι στο «καυτό» ΟΑΚΑ, στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς.

    Tο παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου, με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει σε αυτό το σημείο με την ισχυρή του άμυνα να σταματά τελείως για αρκετά λεπτά την ισπανική ομάδα και να αποκτά για πρώτη φορά διψήφια διαφορά, με το τελικό σκορ να γράφει 81-72 υπέρ των πρασίνων.

    Η Μακάμπι είχε μπει δυνατά στον αγώνα, φτάνοντας να προηγηθεί στα μέσα του πρώτου 10λέπτου με 7 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να κάνει αρκετά λάθη στην επίθεση. Ωστόσο η είσοδος του Χουάντσο Ερναγκόμεθ βελτίωσε την άμυνα αλλά και την επίθεση, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 19-21 υπέρ της Μακάμπι.

    Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε περνώντας μπροστά το δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά ξανά η Μακάμπι κατάφερε να απαντήσει, με τον προβάδισμα να αλλάζει διαρκώς χέρια μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 41-41.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο επικράτησε νευρικότητα και στις δύο ομάδες με το σκορ να παραμένει χαμηλά. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ, με όπλο του την άμυνα, κλείνοντας το δεκάλεπτο προηγούμενος με σκορ 58-56, κρατώντας μάλιστα τη Μακάμπι στο μηδέν για 2:37 λεπτά!

    Στον ίδιο ρυθμό άνοιξε και το τελευταίο δεκάλεπτο, με το «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ να μπαίνει και αυτό στην στην εξίσωση. Η άμυνα του Παναθηναϊκού συνέχισε να  αποδίδει, με κομβικό ρόλο να έχει ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, αφήνοντας ακόμα 4 λεπτά τη Μακάμπι χωρίς πόντο. Μόλις η διαφορά πήγε για πρώτη φορά σε διψήφιο πόντο, η ομάδα της Μακάμπι ξεκόλλησε επιθετικά, ωστόσο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρηθεί μέχρι το τέλος σε διαφορά ασφαλείας, με το τέλος να τον βρίσκει στο Final Four, και το σκορ να γράφει 81-72.

    Οι φίλοι του Παναθηναϊκού πανηγύρισαν κυριολεκτικά μέσα στο γήπεδο μαζί με τους παίκτες τη μεγάλη επιστροφή της ομάδας τους στην ελίτ της Ευρώπης.



    ΣΧΟΛΙΑ