• sports

    ΕΠΟ: Επίσπευση των ερευνών για τη χειραγώγηση αγώνων

    Τα γραφεία της ΕΠΟ

    Τα γραφεία της ΕΠΟ


    Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και η ομοσπονδία γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης τις αποφάσεις που πήρε για την υπόθεση των στημένων αγώνων, οι οποίες είχαν και την σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Αλαφούζου, που έδωσε το παρών στην συνεδρίαση αυτή, μετά τις επιστολές που έστειλε.

    Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΠΟ:

    «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να στείλει επιστολές με τις οποίες θα ζητά την επίσπευση των διεξαγόμενων ερευνών για χειραγώγηση και παράνομο στοιχηματισμό αγώνων ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

    Οι επιστολές θα σταλούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Λάζαρο Μαυρόπουλο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου και την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.).

    Επίσης, αποφασίστηκε η διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στις 2 Αυγούστου προκειμένου να αποφασισθεί το προτεινόμενο νομικό πλαίσιο που θα διέπει μελλοντικά την πειθαρχική εξέταση υποθέσεων παράνομου στοιχηματισμού.

    Παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν και ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα με την ληφθείσα απόφαση».

    Ένταση για τα ποσοστά από τα μεταγραφικά ποσά που πάνε στην Ομοσπονδία

    Με τα ισχύοντα δεδομένα είναι υποχρεωμένη η κάθε ομάδα να καταβάλλει στην Ομοσπονδία ένα ποσοστό 5% τόσο σε αγορές όσο και σε πωλήσεις παικτών, με τις ομάδες να επιθυμούν να ανατραπεί αυτό το καθεστώς και να προτείνουν να μην καταβάλλουν κάποιο ποσό σε αγορές παικτών και να δίνουν μόλις το 1% σε πωλήσεις.

    Από την πλευρά της ΕΠΟ, ο εκπρόσωπός της, Γιώργος Χατζησαρόγλου, απάντησε πως το εν λόγω ποσοστό θα πρέπει όχι απλά να μειωθεί αλλά και να αυξηθεί, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ένταση στην αίθουσα (ήταν παρών και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος), με τους εκπροσώπους των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να αποχωρούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

    Σημειώνεται πως ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους της Super League ήταν “πού πηγαίνουν τα χρήματα που δίνουμε στην ΕΠΟ από τις μεταγραφές”, με τους ανθρώπους της ΕΠΟ να υποστηρίζουν πως “όταν σας είχαμε δώσει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, δεν είχατε αποφασίσει τη μείωση στο ποσοστό που κατέβαλαν οι ομάδες”.

    Όσον για την απάντηση από πλευράς Super League στην άκρως επεισοδιακή συνάντηση; “Πάρτε πίσω το πρωτάθλημα να δούμε πώς θα το διοργανώσετε μόνοι σας”.

    Διαβάστε επίσης:

    COSMOTE BLUE: Συγκέντρωση και απομάκρυνση 90 τόνων πλαστικού μέχρι και το 2025

    American Airlines: Αναβαθμίζει τον στόχο για την κερδοφορία του 2023

    Ο ΑΝΤ1 στη νέα εποχή – Αυτό είναι το πρόγραμμα για τη σεζόν 2023-2024



    ΣΧΟΛΙΑ