• sports

    Επικοινωνία Κροάτη πρωθυπουργού με Μητσοτάκη: Καταδικάζουμε τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς

    Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς


    Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς επικοινώνησε σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη και καταδίκασε την οπαδική βία στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησε στη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

    Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της κροατικής κυβέρνησης:

    «Αυτού του είδους οι συμπεριφορές των φιλάθλων είναι αντίθετη με τον αθλητισμό που προάγει το δίκαιο παιχνίδι, την ανεκτικότητα και τον σεβασμό στους αθλητές. Αντί να διεξαχθεί ένας προκριματικός αγώνας για το Champions League, μεταξύ της πρωταθλήτριας Κροατίας, Ντινάμο Ζάγκρεμπ και της ΑΕΚ, είδαμε φρικτές εικόνες στην Αθήνα όπου κάποιοι οπαδοί έβλαψαν το κροατικό ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα εμποδίζουν όλους τους άλλους οπαδούς που θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες των ομάδων της Κροατίας και της εθνικής σε μία αξιοπρεπή και πολιτισμένη ατμόσφαιρα.

    Αναμένουμε να διερευνηθούν όλα τα περιστατικά και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπευθύνους των επεισοδίων, τον θάνατο και τον τραυματισμό οπαδών. Σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές βρίσκεται η Πρεσβεία της Κροατία στην Αθήνα για τους 80 κρατούμενους Κροάτες πολίτες».

    Διαβάστε επίσης:
    Σάμος: Διάσωση 19 μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος

    Χρήστος Σταϊκούρας: Πρώτος κύκλος επαφών με εκπροσώπους του κλάδου υποδομών

    Futures Wall Street: Απώλειες με το βλέμμα στραμμένο στα νέα μακροοικονομικά δεδομένα, τη Moody’s και την Κίνα



    ΣΧΟΛΙΑ