• sports

    ΑΕΚ: Έφτασε η αποστολή στο Ζάγκρεμπ – Κλειστοί δρόμοι, «φρούριο» το ξενοδοχείο

    • NewsRoom
    ΑΕΚ: Έφτασε η αποστολή στο Ζάγκρεμπ

    Έφτασε η αποστολή της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ


    Στο Ζάγκρεμπ έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας η αποστολή της ΑΕΚ, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

    Η αποστολή της ΑΕΚ βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ ενόψει του πρώτου αγώνα με την Ντιναμό για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League (15/08, 21:00, COSMOTESPORT 2).

    Η κροατική αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, υπό τον φόβο αναταραχών μετά τα βίαια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη.

    Την αποστολή της ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στο Ζάγκρεμπ συνοδεύουν κλούβες και περιπολικά της αστυνομίας.

    Η ανακοίνωση της κροατικής αστυνομίας για τα μέτρα ασφαλείας μεταξύ άλλων αναφέρει:

    «Την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023, στις 20:00 (σ.σ. 21:00 ώρα Ελλάδας) στο Ζάγκρεμπ, στο “Maksimir City Stadium”, θα διεξαχθεί διεθνής ποδοσφαιρικός αγώνας για τα προκριματικά του UEFA Champions League, μεταξύ της Ντίναμο Ζάγκρεμπ και της ΑΕΚ.

    Η αναμέτρηση αυτή έχει χαρακτηριστεί αγώνας υψηλού κινδύνου και αναλόγως η αστυνομία θα λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με επαρκή αριθμό αστυνομικών.

    Για τη διατήρηση ευνοϊκής κατάστασης δημόσιας τάξης και ειρήνης κατά τη διαδρομή από και προς το γήπεδο, καθώς και την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα, η αστυνομία θα λάβει μέτρα και ενέργειες της αρμοδιότητάς της, σύμφωνα με τον Νόμο περί Αστυνομικών Καθηκόντων και Εξουσιών, ο Νόμος για την Πρόληψη Ταραχών στους Αθλητικούς Αγώνες και ο Νόμος για τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

    Παρά την απόφαση της UEFA που απαγορεύει την πώληση εισιτηρίων σε φιλοξενούμενους φιλάθλους, αναμένεται μεγάλος αριθμός φιλάθλων και τους καλούμε να εξοικειωθούν με τις οδηγίες και τις συστάσεις στο ακόλουθο δελτίο τύπου.

    Συγκεκριμένα θα απαγορευτεί:

    • η εισαγωγή ή η απόπειρα εισαγωγής αλκοολούχων ποτών και ναρκωτικών, καθώς και η είσοδος και η παραμονή στην αθλητική εγκατάσταση σε κατάσταση μέθης
    • η είσοδος όσων φέρουν πυροτεχνήματα, όπλα και άλλα αντικείμενα κατάλληλα για πρόκληση τραυματισμού ή για δημιουργία αταξίας και βίας,
    • η κάλυψη του προσώπου με καπέλο, κασκόλ ή άλλο μέσο με σκοπό την απόκρυψη της ταυτότητας,
    • η εισαγωγή πανό, σημαιών ή άλλων πραγμάτων με κείμενο ή εικόνες, πινακίδες ή άλλα χαρακτηριστικά που εκφράζουν ή υποκινούν μίσος ή βία με βάση φυλετικές, εθνικές, περιφερειακές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις,
    • οι φίλαθλοι να φωνάζουν συνθήματα το περιεχόμενο των οποίων εκφράζει ή υποκινεί μίσος ή βία με βάση φυλετικές, εθνικές, περιφερειακές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις,
    • η είσοδος μη διαπιστευμένων ατόμων σε χώρους που προορίζονται για διαιτητές ή άλλα άτομα που συμμετέχουν σε αθλητικό αγώνα,
    • η ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο».

    Αλμέιδα: Θα παίξουμε για την ιστορία της ΑΕΚ και την οικογένεια του Μιχάλη

    Λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας από την Αθήνα, ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 τονίζοντας ότι η Ένωση θα παίξει για την ιστορία της αλλά και για την οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη.

    Σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος για τον αγώνα: «Είμαστε πάντα έτοιμοι».

    Για το αν φοβάται νέο κύκλο επεισοδίων: «Εμείς πηγαίνουμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Εγώ είμαι 30 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου και το ποδόσφαιρο είναι μία γιορτή. Αισθάνθηκα πάρα πολύ μεγάλη λύπη με αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Θα πάμε να παίξουμε για την ιστορία της ΑΕΚ και για την οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του».

    Διαβάστε επίσης:

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Οι ευχές της Πάουλα Μπαντόσα για τα γενέθλιά του



    ΣΧΟΛΙΑ