• Portraits.gr

    Στο σφυρί σπάνιο Patek Philippe 14 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Το σπάνιο Patek Philippe που βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s


    Ένα σπάνιο ρολόι Patek Philippe της δεκαετίας του 1950 βγαίνει προς πώληση σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Χονγκ Κονγκ, που κινδυνεύει να λάβει χώρα με φόντο τις πολιτικές διαδηλώσεις που έχουν πλήξει τις πωλήσεις νέων ρολογιών.

    Το Patek Philippe από ροζ χρυσό 18 καρατίων έχει ένα σπάνιο ημιδιαφανές γαλάζιο καντράν από σμάλτο και είναι γνωστό με το όνομα του καταστήματος Gobbi με την ιστορία των 177 ετών που εδρεύει στο Μιλάνο, όπου πωλήθηκε. Η εκτίμηση για την τιμή που θα πιάσει είναι από 7 εκατομμύρια έως 14 εκατομμύρια δολάρια. Τιμή που ο οίκος Christie’s λέει ότι είναι η υψηλότερη για οποιοδήποτε ρολόι έχει δοθεί ποτέ σε δημοπρασία.

    Η πώληση έχει προγραμματιστεί για τις 27 Νοεμβρίου και δίνει συνέχεια σε μια τάση στην οποία οι οίκοι δημοπρασιών προσφέρουν όλο και περισσότερα πολυτελή αντικείμενα στην Ασία για να καλύψουν τη ζήτηση από τους συλλέκτες στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για ελβετικά ρολόγια.

    Ωστόσο, οι πολύμηνες διαδηλώσεις έχουν αποθαρρύνει τους αγοραστές από την ηπειρωτική Κίνα, οδηγώντας σε μείωση των πωλήσεων ελβετικών ρολογιών στο Χονγκ Κονγκ, έστω κι αν οι εταιρείες ειδών πολυτελείας, όπως η LVMH και η Hermes International, κάλυψαν από αλλού τις χαμένες πωλήσεις.

    Μέχρι σήμερα, το πιο ακριβό ρολόι που έχει πωληθεί σε δημοπρασία ήταν ένα Daytona Rolex από ανοξείδωτο ατσάλι που κάποτε ανήκε στον Paul Newman. Το κομμάτι αυτό έφθασε τα 17,8 εκατομμύρια δολάρια το 2017, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις, οι οποίες ήταν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ