• Κοινωνία

    Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αίτηση αναίρεσης της απόφασης για τον Κορκονέα

    Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής «Πλεύση Ελευθερίας»

    Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής «Πλεύση Ελευθερίας»


    Αίτηση για την αναίρεση της που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας στον Επαμεινώνδα Κορκονέα κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    O Επαμεινώνδας Κορκονέας κρίθηκε ένοχος από το  Μικτό Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, ωστόσο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου. Έτσι, επωφελούμενος από τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, του επιβλήθηκε  ποινή 13 ετών, κάτι που αναμένεται να τον οδηγήσει σύντομα εκτός φυλακής.

    Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η Ζωή Κωνσταντοπούλου τονίζει ότι η «η σημερινή απόφαση οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα». Χαρακτηρίζει, δε, προκλητική τη μεθόδευσή της, την οποία όπως αναφέρει την είχε καταγγείλει από τις 19 Ιουνίου, όταν, με πρόσχημα την ασθένεια του συνηγόρου του Κορκονέα, ανέβαλαν την έκδοση της απόφασης για τον Ιούλιο, μεταβάλλοντας και τη σύνθεση του Δικαστηρίου, προκειμένου να εποφεληθεί από τον νέοι Ποινικό Κώδικα.

    Αναλυτικότερα, η κα Κωνσταντοπούλου αναφέρει:

    Ο Αλέξανδρος σήμερα θα ήταν 26 χρονών.
    Για την εν ψυχρώ δολοφονία του, στα 15 του χρόνια, το Δικαστήριο αναγνώρισε στον Κορκονέα ελαφρυντικό «προτέρου συννόμου βίου», με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 13 ετών, με την οποία αποφυλακίζεται, και αθώωσε τον Σαραλιώτη «λόγω αμφιβολιών ως προς το διπλό δόλο».
    Το χέρι του Κορκονέα όπλισε η ατιμωρησία που τα Δικαστήρια επιφύλαξαν στους επίορκους αστυνομικούς, που σκότωσαν πολίτες- και παιδιά- ξανά και ξανά τις τελευταίες δεκαετίες.
    Η σημερινή απόφαση οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα.
    Η μεθόδευσή της ήταν προκλητική. Εμείς την καταγγείλαμε ήδη στις 19 Ιουνίου, όταν, με πρόσχημα την ασθένεια του συνηγόρου του Κορκονέα, ανέβαλαν την έκδοση αποφάσεως για τον Ιούλιο, μεταβάλλοντας και τη σύνθεση του Δικαστηρίου.
    Στην υπόθεση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενεργοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή οι μηχανισμοί της συγκάλυψης του εγκλήματος και της υπόθαλψης των υπαιτίων, με συμμετοχή κρατικών υπαλλήλων και λειτουργών: αλλοίωση προανακριτικών στοιχείων, φυτευτοί «μάρτυρες», μοντάζ και οργανωμένη προσβολή της μνήμης του παιδιού ήταν μερικές από τις μεθόδους που επιστράτευσαν.
    Ό,τι δεν κατάφεραν το 2008, το 2009, το 2010, το πέτυχαν το 2019. Υπολογίζοντας ότι τα γεγονότα θα ξεχαστούν, οι αντιδρώντες θα κουραστούν, η οικογένεια του Αλέξανδρου θα εξουθενωθεί και, μια τέτοια απόφαση στην καρδιά του καλοκαιριού, θα παρέλθει.
    Αυτό υπολογίζουν.
    Με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο θα υποβάλουμε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αίτηση για την αναίρεση της απόφασης. Θα είμαστε στο πλευρό της οικογένειας του Αλέξανδρου, της μητέρας και της αδελφής του, όπως είμαστε εδώ και 9,5 χρόνια, πιστεύοντας βαθιά ότι το δίκαιο, στο τέλος, θα νικήσει. Και κάνοντας ό,τι περνάει απ´το χέρι μας για να νικήσει.
    Εγώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να μην υπάρξει επόμενος Αλέξανδρος. Και για να δικαιωθεί η μνήμη του 15χρονου παιδιού, που του αφαίρεσαν τη ζωή με τρόπο αδίστακτο.



    ΣΧΟΛΙΑ