• Κοινωνία

    Ζάκυνθος: Η επόμενη ημέρα της φωτιάς – Συγκλονιστικές εικόνες από το καμένο Ναυάγιο

    • NewsRoom
    Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

    Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο


    Μία μεγάλη μάχη με σημαντικές απώλειες

    Κατασβέστηκε χθες, μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες, η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε περιοχή πάνω από το εμβληματικό Nαυάγιο στην Ζάκυνθο.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το imerazante.gr, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι κάηκαν πάνω 1.500 στρέμματα στην περιοχή Βόλιμες

    Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες στην περιοχή που συνέλεξε το drone του IONIAN TV.

    Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά πάνω από το Ναυάγιο στην Ζάκυνθο ξέσπασε την Κυριακή και στο σημείο βρέθηκε αμέσως και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, όπως και ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ., Δυτ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Πελ/νήσου, Γιάννης Πετρούτσος, για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων.

    Αρχικά, στην περιοχή της Ζακύνθου που τυλίχθηκε στις φλόγες επιχείρησαν 51 πυροσβέστες, με 2 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα 6 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ επίσης υπήρξε και συνδρομή από 5 υδροφόρες που εστάλησαν στο μέτωπο με εντολή της Πολιτικής Προστασίας.

    Ρίψεις νερού στη φωτιά πραγματοποίησαν οκτώ εναέρια μέσα. Λίγο αργότερα, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με 3 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ. Συνολικά επιχείρησαν 69 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 6 Α/Φ & 2 Ε/Π.

    Από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς στη Ζάκυνθο βρέθηκε ο Διοικητής της Π.Υ. Χρήστος Καλογερόπουλος, ο Βουλευτής Δ. Ακτύπης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Στασινόπουλος, η Προϊσταμένη του Τμ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου Μ. Μουζάκη, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ν. Αρβανιτάκης και ο Πρόεδρος του χωριού Ν. Θεοδόσης.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ