• Κοινωνία

    Ξένη Δημητρίου στο Ειδικό Δικαστήριο: Προγραμματισμένη η επίσκεψη Τζανακόπουλου, με ρώτησε και για την Novartis

    Ξένη Δημητρίου

    Ξένη Δημητρίου


    Αυλαία στις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορητηρίου και αντίστροφη μέτρηση στο Ειδικό Δικαστήριο για τις απολογίες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη, την εισαγγελική πρόταση για την ενοχή ή την αθώωση τους και την ετυμηγορία των ανώτατων δικαστών.

    Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η 2ήμερη κατάθεση της  πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

    Η μάρτυρας επανέλαβε ότι κατά τη διάρκεια της δικής της θητείας δεν δέχτηκε παρέμβαση από τον κατηγορούμενο τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αλλά ούτε την είχαν ενημερώσει για κάτι αντίστοιχο οι εισαγγελείς και νυν καταγγέλλοντες Ελένη Ράικου και Παναγιώτης Αθανασίου .

    Ερωτηθείσα ξανά για την αιφνίδια παραίτηση της τότε εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, επειδή, όπως η ίδια έχει ισχυριστεί στοχοποιήθηκε μέσω εφημερίδας από τον κ.Παπαγγελόπουλο, η κ.Δημητρίου  έίπε : «Εάν οι δικαστές φοβούνται, τότε να κάνουν άλλη δουλειά.  Η κ. Ράϊκου έπρεπε να έχει δηλώσει αποχή από την έρευνα για την υπόθεση Novartis ακόμη και αν δεν είχε γίνει δεκτή”

    Ή πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ρωτήθηκε για την επίσκεψη του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη  Τζανακόπουλου  στο γραφείο της, αργά το μεσημέρι, την ώρα που στον Άρειο Πάγο βρίσκονταν και οι εισαγγελέίς κατά της Διαφθοράς για να διαβιβάσουν τη δικογραφία της Νοβάρτις στη Βουλή για τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

    «Λίγο πριν έρθει η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα, στο γραφείο μου -απάντησε η συνταξιούχος πλέον εισαγγελέας- ήρθε ο κ. Τζανακόπουλος. Είχε κλείσει το ραντεβού πριν από ημέρες. Εγώ ήθελα να έρχονται οι πολιτικοί στο γραφείο μου και εκεί επάνω είπα ότι ήρθε ο κ. Τζανακόπουλος. Με ρώτησε για τη Novartis, του είπα ότι προχωράει και έφυγε. Δεν ήξερα ότι θα έρθει και η κυρία Τουλουπάκη».

    Για τις αναφορές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που κατά το κατηγορητήριο δεν διαβιβάστηκε αμελλητί στη Βουλή, η μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν ήταν μηνύσεις ενώ εξέφρασε την απορία της γιατί καθυστέρησαν να τις υποβάλουν αφού σύντομα θα έληγε η αποσβεστική προθεσμία για τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

    Το Ειδικό Δικαστήριο συνεχίζεται την  ερχόμενη Δευτέρα, με την ανάγνωση εγγράφων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξένη Δημητρίου στο Ειδικό Δικαστήριο: Κανείς δεν ήθελε να οδηγήσει σε έξοδο την Ράικου

    Ειδικό Δικαστήριο: Δεν ήταν πηγή μου ο Παπαγγελόπουλος για το ρεπορτάζ για τη Ράικου, κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης

    Εισαγγελέας Ντζούρας στο Ειδικό Δικαστήριο: Πήρε πάνω του την ευθύνη για την υπόθεση Κουρουμπλή



    ΣΧΟΛΙΑ