Κοινωνία

Εισαγγελέας Ντζούρας στο Ειδικό Δικαστήριο: Πήρε πάνω του την ευθύνη για την υπόθεση Κουρουμπλή


Δεν δέχθηκε παρέμβαση στο έργο του από τους δύο κατηγορουμένους του Ειδικού Δικαστηρίου ο άλλοτε στενός συνεργάτης της Ελένης Τουλουπάκη Χρήστος Ντζούρας, ούτε υπέπεσε στην αντίληψη του παρέμβαση από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης  Δημήτρη Παπαγγελόπουλο προς  στην προϊσταμένη του -εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς.

Καταθέτοντας στο Ειδικó Δικαστήριο, ο επίκουρος  της κ. Τουλουπάκη εισαγγελέας, ήταν απαλλακτικός και για τους 2 κατηγορουμένους.

Κατέθεσε χαρακτηριστικά:

Μάρτυρας:

Ουδέποτε δέχθηκα οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο μου ούτε από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, ούτε από την επικεφαλής της υπηρεσίας μου Ελένη Τουλουπάκη.

Πρόεδρος: Έχετε ακούσει εάν ποτέ ο κ. Παπαγγελόπουλος ενόχλησε την κα. Ελένη Ράικου;

Μάρτυρας: Όχι δεν είχα ακούσει απολύτως τίποτα και δεν είχα έρθει ποτέ σε υπηρεσιακή επαφή με την κα Ράικου.

Πρόεδρος: Εσάς σας ενόχλησε κανείς;

Μάρτυρας: Κανένας από τους δύο κατηγορούμενους.

Πρόεδρος: Παρέμβαση του κ.Παπαγγελόπουλου στην κα Τουλουπάκη αντιληφθήκατε;

Μάρτυρας: Όχι, δεν είχε υποπέσει τίποτα στην αντίληψή μου.

Πρόεδρος: Αν είχε υπάρξει, θα το καταλαβαίνατε;

Μάρτυρας: Εικάζω, ναι αν έβλεπα συνεχείς διαφωνίες.

Για τη μη διαβίβαση αμελλητί στη Βουλή των αναφορών για τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων, επί υπουργίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την οποία δικάζεται για κατάχρηση εξουσίας η Ελένη Τουλουπάκη και για ηθική αυτουργία ο κ.Παπαγγελόπουλος, ο Χρήστος Ντζούρας “το πήρε όλο πάνω του”.

Όπως κατέθεσε:

” Όταν ανέλαβα καθήκοντα στην Εισαγγελία, απλώς φυλλομέτρησα τα έγγραφα”.

 Δεν εντόπισα το φερόμενο ως καταγγελτικό σε βάρος πολιτικού προσώπου περιεχόμενο.  Τότε τις θεώρησα  ως «αμυντικά» κείμενα . Υπογραφόταν μάλιστα από πρόσωπο που είχε διατελέσει υπουργός Υγείας την περίοδο που σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες, έλαβαν χώρα όσα κατήγγειλαν. Δεν τις θεώρησα σημαντικές και δεν τις ανέφερα στην κυρία Τουλουπάκη.

Ήταν προφανές  κατά τη γνώμη μου ότι δεν ήθελαν να καταμηνύσουν συγκεκριμένο πρόσωπο και δη πολιτικό, όπως δεν κατήγγειλαν αι συγκεκριμένη πράξη.

Πρόεδρος: Η κυρία Τουλουπάκη πότε έλαβε γνώση αυτών των αναφορών;

Μάρτυρας: Της το είπα εγώ, περίπου μία εβδομάδα πριν πάει η δικογραφία στη Βουλή.

Για τον τότε οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος στη δική του κατάθεση είχε υποστηρίξει ότι ο.κ.Παπαγγελόπουλος τον είχε προτρέψει “αν μπορεί να βρει κάτι για τον δημοσιογράφο Γ.Παπαχρήστο”, ο κ.Ντζούρας κατέθεσε ότι εκέίνη την περίοδο ο κ.Αθανασίου  τον είχε ρωτήσει εάν ερευνάται για φοροδιαφυγή ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος”.

Διαβάστε επίσης

Κιβωτός του Κόσμου: Ενώπιον εισαγγελέα 2 πρώην φιλοξενούμενοι – Το πεντάπτυχο κακοποιητικής συμπεριφοράςΣΧΟΛΙΑ