• Κοινωνία

    Ξεκίνησε η δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών στη Τουρκία

    • NewsRoom


    Ξεκίνησε η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα της Τουρκίας τον Μάρτιο του 2018, και είχαν κρατηθεί από τις Τουρκικές Αρχές για περίπου έξι μήνες στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

    Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης θα δικαστούν από την τουρκική Δικαιοσύνη για είσοδο σε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή», αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης από δύο έως πέντε χρόνια.

    Οι δύο στρατιωτικοί είχαν υποστηρίξει στην κατάθεση τους, ότι πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος διότι δεν πρόσεξαν την συνοριακή γραμμή εξαιτίας του χιονιού.

    Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Ειρηνοδικείο της Αδριανούπολης έκανε δεκτό το κατηγορητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι θα δικαστούν από την τουρκική Δικαιοσύνη για είσοδο σε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή», έπειτα από την απόρριψη της αρχικής κατηγορίας για «κατασκοπεία».

    Πάντως, μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι δικηγόροι τούς είχαν ενημερώσει ότι ενδέχεται να υπάρξει συμψηφισμός της κράτησής τους με την ποινή που ενδεχομένως επιβληθεί τώρα στη δίκη που ξεκινά για παράνομη είσοδο στην Τουρκία.



    ΣΧΟΛΙΑ