• Κοινωνία

    Γιώργος Πατέλης: Ξανά στη φυλακή ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής

    Στη φυλακή ο Γιώργος Πατέλης

    Γιώργος Πατέλης


    Στη φυλακή επιστρέφει ο Χρυσαυγίτης Γιώργος Πατέλης, τέσσερις μήνες μετά την αποφυλάκιση του.

    Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε χθες την απόφαση αναστολής της πρωτόδικης καταδίκης του για συμμέτοχη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και τη συνεργεία στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

    Έτσι «εξαφάνισε» την απόφαση αποφυλάκισης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών και στέλνει πίσω στο κελί του τον πυρηνάρχη της Νίκαιας. Ο Πατάκης, σύμφωνα με τον συνήγορο του Δημήτρη Γκαβέλα, μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση, παραδόθηκε στις αρχές.

    Οι ανώτατοι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα αναίρεσης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Μωυσίδη. Σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα, στην απόφαση αποφυλάκισης του Γ. Πατέλη, πρωτόδικα καταδικασμένου σε ποινή 10 κάθειρξης ετών, «διαλαμβάνεται αόριστα ότι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» αν και -όπως είπε- «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

    «O ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένειά του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμενου», τόνισε ο κ. Μωϋσίδης.

    Είχε αποφυλακιστεί με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου

    Η αποφυλάκιση του Χρυσαυγίτη Γιώργου Πατέλη τον περασμένο Οκτώβρη είχε προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    Ο Βασίλης Πλιώτας ζήτησε το σκεπτικό της απόφασης προκειμένου να μελετήσει εάν είναι ορθά τεκμηριωμένη και να αποφανθεί εάν πρέπει να αναιρεθεί.

    Ο Γιώργος Πατέλης αποφυλακίστηκε μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου που ανέστειλε την πρωτόδικη καταδίκη του μέχρι να δικαστεί σε 2ο βαθμό. Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα του δικαστηρίου, έπρεπε να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του.

    Πλέον, το αίτημα Πατέλη για αναστολή της εκτέλεσης της πρωτόδικης καταδίκης του θα κριθεί εκ νέου από το Εφετείο.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να αναιρεθεί η απόφαση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη

    Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Αναίρεσε την απόφαση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια

    Πάτρα: Στο επίκεντρο και ο θάνατος της Ίριδας – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, λέει ιατροδικαστής



    ΣΧΟΛΙΑ