• Κοινωνία

    Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Αναίρεσε την απόφαση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια

    Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Αναίρεσε την απόφαση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια

    Γιώργος Πατέλης πυρηνάρχης Χρυσής Αυγής


    “Ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης δε έπρεπε να αποφυλακιστεί”. Σε αυτή την κρίση κατέληξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωυσίδης, μελετώντας το σκεπτικό της πρόσφατης απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τον Πατέλη, παρά τη βαριά καταδίκη του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

     Έτσι, ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης, στέλνοντας την σε Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο και θα αποφανθεί για την αναίρεση της ή όχι.

     Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

     Το Πενταμέλες Εφετείο Αναστολών Αθηνών αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναστολή της πρωτόδικης καταδίκης του κατηγορουμένου μέχρι να δικαστεί σε 2ο βαθμό,  για λόγους υγείας του παιδιού του.

    Άμεσα ο  Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας ζήτησε να του διαβιβαστεί στο σκεπτικό της απόφασης προκειμένου να μελετηθεί να είναι επαρκώς και ορθώς αιτιολογημένη η αποφυλάκιση.

     Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση του Ποινικού Τμήματος και σε περίπτωση που αναιρεθεί  η εφετειακή απόφαση, η δικογραφία   θα επιστρέψει στο Πενταμελές Εφετείο για να κριθεί εκ νέου.

    Διαβάστε επίσης

    Βασίλης Πλιώτας: Άμεση παρέμβαση σε κάθε καταγγελία ενδοοικογενειακής βίας – Η εγκύκλιος στους εισαγγελείς



    ΣΧΟΛΙΑ