• Κοινωνία

    Βιασμός 24χρονης: Τι θα καταθέσουν σήμερα οι δύο μάρτυρες

    • NewsRoom

    Γεωργία Μπίκα (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Νέος κύκλος καταθέσεων ξεκινά σήμερα για την πολύκροτη υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

    Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν ο φίλος του εργοδότη της 24χρονης, ο οποίος τον συνόδευσε το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο προκειμένου να της προσφέρουν βοήθεια, αλλά και η 17χρονη που πήγε μαζί με τη Γεωργία στο πάρτι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, ο πρώτος μάρτυρας, ο οποίος είναι ο ένας από τους δύο ανθρώπους που είδαν την 24χρονη έπειτα από το πάρτι, θα καταθέσει ενώπιον της ανακρίτριας περιστατικά που βίωσε, καθώς παρέλαβαν την κοπέλα, έπειτα από τηλεφώνημά της, μετά τη νύχτα του καταγγελλόμενου βιασμού, ενώ θα περιγράψει και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

    Η ανήλικη φίλη της καταγγέλλουσας, η οποία έχει ήδη καταθέσει μία φορά, αναμένεται να διηγηθεί όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη σουίτα, θα πει για ποιο λόγο αποφάσισε να φύγει η ίδια, και γιατί η 24χρονη ξαναγύρισε στο πάρτι.

    Η κατάθεσή της θεωρείται κομβικής σημασίας, καθώς στην πρώτη της «επίσκεψη» στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, η 17χρονη είχε καταθέσει πως «η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη και ξεκινήσαμε για να φύγουμε. Μόλις κατεβήκαμε η Γεωργία άρχισε να λέει ότι δεν είναι καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητο της για να γυρίσει σπίτι», συνέχισε και πρόσθεσε πως «έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα έμενε στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι όταν ξύπνησα βρήκα τρεις κλήσεις στο κινητό μου από την Γεωργία. Την πήρα αμέσως τηλέφωνο αρκετές φορές, αλλά ήταν απενεργοποιημένη. Κατά τις 18:00 μου τηλεφώνησε και μου εξήγησε όσα έγιναν κι ότι έπεσε θύμα βιασμού».

    Τι δήλωσε ο δικηγόρος της 24χρονης

    Όπως τόνισε στο Open, ο δικηγόρος του θύματος, Αθανάσιος Ζιώγας: «Γίνονται συνεχόμενες καταθέσεις ανθρώπων που έχουν κληθεί από την ανάκριση για διευκρίνιση περιστατικών. Θα καταθέσουν απ’ ότι ξέρω ένας κύριος που πήρε τη Γεωργία την ημέρα που ξύπνησε στο ξενοδοχείο και αντιλήφθηκε που είναι. Ο εργοδότης της έχει καταθέσει και κάποιοι άλλοι».

    «Δεν είναι νέα πρόσωπα. Νομίζω ότι όλα τα πρόσωπα που παραβρέθηκαν στο πάρτι πρέπει να γίνουν γνωστά και να καταθέσουν», συμπλήρωσε.

    «Η πραγματογνωμοσύνη ολόκληρη που αφορά την ιατροδικαστική, το DNA, το αίμα και τα ούρα διατάχθηκαν από το τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου το οποίο ξεκίνησε όλη τη διαδικασία. Άρα αφού τα διέταξε το τμήμα έρχονται στο τμήμα και μετά προωθούνται προς την ανακρίτρια. ‘Έτσι δεν είναι; Αυτή δεν είναι η λογική; Η ανακρίτρια αφού παραλάβει όλο αυτό το υλικό μπορεί να διατάξει και δική της πραγματογνωμοσύνη. Διαφορετική. Άλλη. Έρχομαι τώρα στο να δούμε ποιος διαδίδει αυτές τις ειδήσεις και από που περνάνε ας πούμε αυτά τα αποτελέσματα. (…) Σας λέω το εξής.

    Μόλις άκουσα χθες από τα ΜΜΕ ότι έχουν εκδοθεί αποτελέσματα του DNA, της τοξικολογικής και διάφορα άλλα που λέγανε χωρίς κάποια σαφήνεια επικοινώνησα με την ανάκριση. Σάββατο όμως τα γραφεία της ανάκρισης δεν λειτουργούν συνεπώς αν ήταν εκεί η υπάλληλος, η γραμματέας, η ανακρίτρια για να παραλάβουν κλπ προφανώς θα μιλούσα μαζί τους. Επικοινώνησα με το Αστυνομικό Τμήμα που ξεκίνησε τη διαδικασία, μίλησα με τον ευγενικό αναπληρωτή διοικητή του τμήματος ο οποίος προΐσταται της διαδικασίας και μου λέει δεν έχει έρθει στο τμήμα που παρήγγειλε τη διαδικασία κάποιο αποτέλεσμα», τονίζει ο δικηγόρος.

    «Δεν έχει παραδοθεί τίποτα. Πώς βρίσκεται ο φάκελος στην ανακρίτρια τη στιγμή που δεν έχουν φτάσει στο Αστυνομικό Τμήμα; Πώς γνωρίζουν αυτοί που λένε από ένα κλειστό φάκελο τι περιέχει μέσα;», συμπλήρωσε.

    Από την πλευρά του ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας δήλωσε ότι «Όσο περίεργο και να σας φαίνεται δεν μιλάμε για καθυστέρηση. Πάνω κάτω αυτοί είναι οι χρόνοι στο να βγουν τα αποτελέσματα. Χρειάζεται χρόνος. Από εκεί και μετά άλλο η διαρροή και άλλο το αν έχουν πάει τα στοιχεία στην ανάκριση. Προφανώς, και μπορεί να υπάρχει μία διαρροή αν έχουν γίνει οι εξετάσεις οι απαραίτητες. Αυτό που ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να δούμε αν από τα συγκεκριμένα στοιχεία (…) Τα άλλα δεδομένα είναι οι άνθρωποι οι οποίοι εκείνη την ημέρα ήταν στο συγκεκριμένο πάρτι να βρεθούν, να κληθούν και από εκεί και πέρα η ανάκριση ξέρει πολύ καλά να κάνει τη δουλειά της. Θα καταλάβει από πρόσωπα και καταθέσεις, από κινητά τηλέφωνα και από άλλα στοιχεία».

    Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα η αστυνομία κατάσχεσε τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές των τριών ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα σπίτια τους.

    Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για την ενδεχόμενη ύπαρξη διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας, τα μέλη του οποίου παγιδεύουν κοπέλες με τη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών, οδηγώντας τες να εκδίδονται σε πάρτι.

    Δύο από τις παρευρισκόμενες στο επίμαχο πάρτι μιλούν

    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το makthes, δύο κοπέλες, 22 και 24 ετών, που βρέθηκαν στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι στη σουίτα του ξενοδοχείου μιλούν για την υπόθεση. Όπως τονίζουν στην ΜτΚ στο πάρτι τις κάλεσε το ίδιο πρόσωπο που κάλεσε και την Γεωργία Μπίκα. «Ήμασταν για ρεβεγιόν σε ένα σπίτι και με την αλλαγή του χρόνου μάς έστειλε μήνυμα ο Μ.Π. για να πάμε στο πάρτι. Φτάσαμε περίπου στις 3 τα ξημερώματα», ανέφεραν οι δύο νεαρές κοπέλες.

    «Δεν μας έγινε κανένας έλεγχος. Δεν έλεγξε κανείς τα πιστοποιητικά μας αλλά ούτε μας ρώτησαν από την ρεσεψιόν σε ποιο δωμάτιο πάμε. Απλά μπήκαμε και ανεβήκαμε στη σουίτα» καταγγέλλει μιλώντας στην εφημερίδα η 24χρονη. «Ήταν περίπου 10 κοπέλες που κοιτιόντουσαν μεταξύ τους και 7 αγόρια, αν θυμάμαι καλά, που δεν ακούσαμε ούτε τη φωνή τους. Δεν μας είπαν ούτε “καλή χρόνια”. Απόρησα πραγματικά για τον λόγο που μας κάλεσαν» πρόσθεσε.

    Παράλληλα, η 22χρονη αποκαλύπτει τις επιφυλάξεις που είχε για το συγκεκριμένο πάρτι καθώς υποψιάστηκε ότι μπορεί να υπάρχουν σε κοινή θέα διάφορες ουσίες: «Το κλίμα ήταν περίεργο και αυτό είναι αλήθεια πως με παραξένεψε και μου δημιούργησε υποψίες μήπως είχαν πάρει κάτι, αλλά προσωπικά δεν είδα τίποτα σε κοινή θέα».

    Όπως υπογραμμίζουν τα δύο κορίτσια, δεν ήπιαν καθόλου αλκοόλ και λίγα λεπτά πριν τις 04:00 έφυγαν ενώ όση ώρα κάθισαν δεν είδαν την 24χρονη Γεωργία.

    «Ίσως έφυγε πριν πάμε και επέστρεψε όταν φύγαμε», λένε τα δύο κορίτσια.

    Σημειώνεται ότι όσα δήλωσαν στην εφημερίδα οι δύο κοπέλες φαίνεται να ταιριάζουν με την κατάθεση του 27χρονου που είχε συλληφθεί μετά την καταγγελία της Γεωργίας.

    Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένεται να καθορίσουν τις εξελίξεις

    Φως στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας αναμένεται να δώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

    Οι δικαστικές αρχές καλούνται να εντοπίσουν και μετά να ενώσουν τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ του μοιραίου Πρωτοχρονιάτικου πάρτι. Καίρια στοιχεία: Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του γενετικού υλικού που αναμένονται από την Ελβετία, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έχουν καταλήξει σε ελληνικά εργαστήρια αλλά και υλικό από κάμερες του ξενοδοχείου, κινητά τηλεφώνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ. Μέχρι σήμερα η αστυνομία κατάσχεσε τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές των τριών ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα σπίτια τους.

    Στην πέμπτη τακτική ανακρίτρια αναμένεται να προωθηθούν τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από τα ελληνικά εργαστήρια. Παράλληλα και ο φάκελος με τα αποτελέσματα της εξέτασης βιολογικού υλικού που έχει σταλεί στην Ελβετία για ανίχνευση υπνωτικής ή ναρκωτικής ουσίας, αναμένεται να φτάσει στα χέρια των αρχών μέσα στην εβδομάδα. Τότε και μόνο τότε θα έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα.

    Εάν αποδειχθεί ο ομαδικός βιασμός από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και από το DNA που έχει ληφθεί, αλλάζει το κατηγορητήριο και οι ποινές για τους δράστες. Μιλάμε δηλαδή για ισόβια κάθειρξη.

    Τις γυναίκες που συμμετείχαν στο πάρτι της σουίτας αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

    Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προσπαθεί να εντοπίσει άλλες πέντε γυναίκες που συμμετείχαν στο πάρτι της σουίτας «401» του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης για να ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

    «Περιμένουμε να φανεί η αλήθεια δηλαδή η αλκοόλη της Γεωργίας και πιθανόν ένα υπνωτικό χάπι η οποία λέει ότι μπορεί να μπήκε στο ποτό και ερμηνεύεται σύμφωνα με την κατάσταση στην οποία βρέθηκε» τόνισε ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας, μιλώντας στο Mega..

    «Δύσκολα να μην έχει μείνει DNA και από άλλους άντρες εξαρτάται και από τα δείγματα που πάρθηκαν» τόνισε ο γενετιστής Δρακούλης Γιαννουκάκης.

    Στο πλαίσιο των καταγγελιών για οργανωμένο κύκλωμα, κλήθηκε και κατέθεσε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ο Μάνος Παπαδόπουλος ο οποίος θεωρείται ύποπτος αλλά δεν έχει καταστεί, μέχρι στιγμής, κατηγορούμενος.

    Μήνυση του Μάνου Παπαδόπουλου στον εργοδότη της 24χρονης

    Η τρίτη δικογραφία, αφορά στη μήνυση που έχει καταθέσει ο Μάνος Παπαδόπουλος ο οποίος κατηγορεί τον επιχειρηματία και εργοδότη της Γεωργίας, για αρπαγή και ξυλοδαρμό.

    Σημειώνεται ότι ο Παπαδόπουλος είχε ανεβάσει ένα αρχικό στόρι στο Instagram στο οποίο ζητούσε συγγνώμη για όσα συνέβησαν στη σουίτα του ξενοδοχείου, ενώ μετά από 10 ημέρες με νέα ανάρτηση ισχυρίσθηκε ότι είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού και ότι ουσιαστικά αναγκάστηκε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ανάρτηση. Γι’ αυτή την υπόθεση η οποία επίσης διερευνάται ο Παπαδόπουλος κατονόμασε τον εργοδότης της Γεωργίας, ενώ στρέφεται και κατά πάντως άλλου υπευθύνου.

    Διαβάστε επίσης:

    Βιασμός 24χρονης: «Φως» στις συνθήκες του πάρτι ρίχνουν δύο παρευρισκόμενες – Τι αναφέρουν

    Βιασμός 24χρονης: Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για την εξέταση DNA

    Βιασμός 24χρονης: Ποιοι θα καταθέσουν ενώπιον της ανακρίτριας-Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών



    ΣΧΟΛΙΑ