• Κοινωνία

    Βιασμός 24χρονης: «Φως» στις συνθήκες του πάρτι ρίχνουν δύο παρευρισκόμενες – Τι αναφέρουν

    • NewsRoom
    βιασμός 24χρονης


    «Φως» στις συνθήκες του πάρτι που διοργανώθηκε στην προεδρική σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμός 24χρονης ρίχνουν οι μαρτυρίες δύο νεαρών γυναικών.

    Οι κοπέλες, 22 και 24 ετών, βρέθηκαν στη σουίτα με αριθμό 401 και περιγράφουν στην εφημερίδα Μακεδονία το κλίμα, τα πρόσωπα που συμμετείχαν, την απουσία της καταγγέλλουσας και την αποχώρηση του ατόμου που τις προσκάλεσε.

    Οι δυο νεαρές κοπέλες δίνουν πληροφορίες για όσα συνέβησαν στις 31/12/2021, την ώρα που οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Μέσα σε μία εβδομάδα άρχισε νέος κύκλος καταθέσεων, έρευνες σε σπίτια, αλλά και κατάσχεση προσωπικών αντικειμένων (κινητά τηλέφωνα) για να αναζητηθούν περισσότερα στοιχεία για όσα έγιναν εκείνο το βράδυ, που όπως καταγγέλλει η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, ήταν εφιαλτικό για την ίδια.

    Η νεαρή κοπέλα την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε εκ νέου στον ανακριτή για περίπου 1,5 ώρα παρουσία ψυχολόγου, καταθέτοντας περιεχόμενο γραπτών μηνυμάτων και τηλεφωνικών κλήσεων μεταξύ της ίδιας και εμπλεκόμενων προσώπων. Για πρώτη φορά όμως κατέθεσε και ο εργοδότης της, που το πρωί της Πρωτοχρονιάς έσπευσε στο ξενοδοχείο, μετά από τηλεφώνημά της για παροχή βοήθειας. Αύριο Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει και ο προσωπικός φίλος του εργοδότη της, καθώς τον συνόδευσε στο ξενοδοχείο, ενώ εντός της εβδομάδας οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

    Χωρίς έλεγχο η είσοδος στο ξενοδοχείο

    Απάντηση στο ερώτημα που αιωρείται για τον τρόπο που πέρασαν δεκάδες άτομα την πόρτα του ξενοδοχείου, ενώ υπάρχουν περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού, δίνει η 24χρονη που μιλά στη «ΜτΚ». «Δεν μας έγινε κανένας έλεγχος. Δεν έλεγξε κανείς τα πιστοποιητικά μας αλλά ούτε μας ρώτησαν από την ρεσεψιόν σε ποιο δωμάτιο πάμε. Απλά μπήκαμε και ανεβήκαμε στη σουίτα» καταγγέλλει.

    Ο ίδιος… κρίκος

    Όπως αναφέρουν αποκλειστικά στη «ΜτΚ» η 22χρονη και η 24χρονη, στο πάρτι τις κάλεσε το ίδιο πρόσωπο που κάλεσε και την Γεωργία Μπίκα. «Ήμασταν για ρεβεγιόν σε ένα σπίτι και μετά την αλλαγή του χρόνου μάς έστειλε μήνυμα ο Μ.Π. για να πάμε στο πάρτι. Εμείς αργήσαμε να πάμε στο ξενοδοχείο. Φτάσαμε περίπου στις 3 τα ξημερώματα» αναφέρουν οι δύο νεαρές κοπέλες. «Μας υποδέχθηκε ο Μ.Π. Δεν ξέραμε ποιους θα συναντήσουμε και τι θα δούμε. Όταν μπήκα στο δωμάτιο, αναγνώρισα έναν γνωστό από τη Θεσσαλονίκη και έναν από την Αθήνα. Όλους τους άλλους δεν τους ήξερα. Ήταν περίπου 10 κοπέλες που κοιτιόντουσαν μεταξύ τους και 7 αγόρια, αν θυμάμαι καλά, που δεν ακούσαμε ούτε τη φωνή τους. Δεν μας είπαν ούτε ‘καλή χρόνια’. Απόρησα πραγματικά για τον λόγο που μας κάλεσαν» λέει η 24χρονη.

    Το ίδιο κλίμα επιβεβαιώνει και η 22χρονη. «Δεν μιλούσε κανείς. Απλά καθόμασταν και είπα στη φίλη μου να μην καθίσουμε πολύ. Κάποια στιγμή, κάποια κορίτσια άρχισαν να τραγουδούν καραόκε αλλά εμείς δεν συμμετείχαμε».

    Οι υποψίες για ναρκωτικά

    Η 22χρονη αποκαλύπτει τις επιφυλάξεις που είχε για το συγκεκριμένο πάρτι, καθώς υποψιάστηκε ότι μπορεί να υπάρχουν σε κοινή θέα διάφορες ουσίες. «Πίστευα θα πάμε και θα είναι γεμάτα ναρκωτικά τα τραπέζια» αναφέρει. «Το κλίμα ήταν περίεργο και αυτό είναι αλήθεια πως με παραξένευσε και μου δημιούργησε υποψίες μήπως είχαν πάρει κάτι, αλλά προσωπικά δεν είδα τίποτα σε κοινή θεά» επισημαίνει.

    Πάντως οι υποψίες τους για ναρκωτικές ουσίες ίσως επιβεβαιώνονται και από την απόφασή τους να μην πιουν κανένα αλκοολούχο ποτό. «Εγώ δεν είχα πιει αλκοόλ, είχα επιλέξει ένα σφραγισμένο ενεργειακό ποτό» λέει η 24χρονη, ενώ ούτε η φίλη της κατανάλωσε αλκοόλ. «Ήπια μόνο νερό» λέει η 22χρονη.

    Το πάρτι διαλύθηκε γρήγορα

    Όλες οι μαρτυρίες για το συγκεκριμένο πάρτι οδηγούν στο συμπέρασμα πως δεν πέτυχε, καθώς όποιος πήγαινε δεν αργούσε να αποχωρήσει. «Βαρεθήκαμε γρήγορα και λίγα λεπτά πριν τις 4 π.μ. αποφασίσουμε να αποχωρήσουμε με την φίλη μου. Μάλιστα, μαζί μας αποχώρησε και ο Μ.Π.» δηλώνει στη «ΜτΚ» η 24χρονη. «Δεν υπήρχε νόημα να καθίσουμε άλλο, τα παιδιά ήταν απλά όρθια, χωρίς να λέει κανείς μια κουβέντα» συμπληρώνει.

    «Δεν είδαμε την 24χρονη»

    Ένα σημαντικό στοιχείο που καταθέτουν στη «ΜτΚ» οι δύο κοπέλες είναι πως όση ώρα κάθισαν στο δωμάτιο 401, δεν είδαν την 24χρονη Γεωργία.

    «Από τις 3 π.μ. μέχρι τις 3.50 π.μ. που καθίσαμε στην σουίτα 401 δεν είδαμε ποτέ την 24χρονη. Ίσως έφυγε πριν πάμε και επέστρεψε όταν φύγαμε» λένε οι κοπέλες. Όσα δηλώνουν στη «ΜτΚ» η 24χρονη και η 22χρονη φαίνεται να ταιριάζουν με την κατάθεση του 27χρονου που είχε συλληφθεί μετά την καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα.

    «Αργότερα περί ώρα 2 π.μ. ο Π.Μ. μας είπε ότι άλλες δύο φίλες επιθυμούσαν να έρθουν στο ξενοδοχείο, οι οποίες ήρθαν μετά από λίγη ώρα (…). Περίπου μία ώρα αργότερα οι δύο κοπέλες αποφάσισαν να αποχωρήσουν για λόγο τον οποίο δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, ενώ εμείς μείναμε στο δωμάτιο» ανέφερε στην κατάθεση του ο 27χρονος. Επίσης, ο 27χρονος δηλώνει στην κατάθεσή του ότι η 24χρονη που τον κατήγγειλε επέστρεψε στην προεδρική σουίτα με δική της θέληση μετά τις 4.10 τα ξημερώματα. Δηλαδή, τουλάχιστον 20 λεπτά μετά την αποχώρηση των νεαρών γυναικών από το πάρτι.

    Από την πλευρά της, η 24χρονη, στην δεύτερη κατάθεσή της είχε υποστηρίξει ότι «περίπου στις 4.00 της 1ης Ιανουαρίου 2022 έφυγα από το πάρτι μαζί με την φίλη μου». Βέβαια, η Γεωργία Μπίκα υποστηρίζει όταν έφυγε από το πάρτι, δεν ένιωσε ικανή να οδηγήσει στο σπίτι και αποφάσισε να πάρει ένα δωμάτιο για να διαμείνει στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την κατάσταση των διαμονών που παραδόθηκε από το ξενοδοχείο στις αρχές, δόθηκε στην 24χρονη το δωμάτιο 510. Εκεί ακριβώς αρχίζει το θολό σημείο της υπόθεσης για όσα ακολούθησαν στους διαδρόμους, που αναμένεται να ξεκαθαριστεί από την έρευνα, την ανάκριση αλλά και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και των εξετάσεων DNA.

    Η 22χρονη καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση

    Μιλώντας με την 22χρονη, μας αποκαλύπτει πως στο παρελθόν ένιωσε να την παρενοχλεί σεξουαλικά πρόσωπο που εμπλέκεται και στην υπόθεση της 24χρονης. «Θυμάμαι στο παρελθόν, σε ένα beach bar άρχισε να με πιέζει και να θέλει να με φιλήσει. Τότε είχαμε μαλώσει και από τότε είχαμε ψυχρανθεί. Τώρα όμως που ακούγονται όλα αυτά, κόβω κάθε επαφή» λέει στη «ΜτΚ».

    Από την πλευρά της, η 24χρονη αποκαλύπτει στη «ΜτΚ» πως τις έχουν καλέσει και στο παρελθόν σε πάρτι σε σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια άτομα του ίδιου κύκλου από τη Θεσσαλονίκη. «Τους γνωρίσαμε από τα μαγαζιά που επισκεπτόμασταν. Με κάποιους από αυτούς αναπτύξαμε πολύ καλή σχέση και κάναμε παρέα. Είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη μας».

    Ένα παράπονο που εξέφρασε η 24χρονη που μιλάει στη «ΜτΚ» αφόρα την κατάθεση της 17χρονης φίλης της Γεωργίας Μπίκα στις αρχές. «Είναι συκοφαντικό αυτό που είπε, ότι οι περισσότερες που ήταν στο πάρτι της φάνηκαν βίζιτες. Μας προσβάλει όταν χωρίς να ξέρει ποιες είμαστε μας βάζει όλες στο ίδιο τσουβάλι» καταλήγει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Βιασμός 24χρονης: Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για την εξέταση DNA

    Βιασμός 24χρονης: Ποιοι θα καταθέσουν ενώπιον της ανακρίτριας-Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών



    ΣΧΟΛΙΑ