Κοινωνία

Βιασμός 24χρονης: Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για την εξέταση DNA

  • NewsRoom


Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων μίλησε στο Mega για την υπόθεση στον βιασμός 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στην Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι είναι τα τελικά ευρήματα των εξετάσεων. Η τελική έκθεση DNA σε μία τέτοια υπόθεση θα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες γενετικών εξετάσεων από το σώμα της κοπέλας, από το δείγμα που έλαβε η ιατροδικαστής κατά την εξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων από τα ρούχα και φυσικά τα συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, φαίνεται η συμμετοχή ενός ανθρώπου από τα ρούχα της κοπέλας και μόνο, όμως πρέπει να δούμε το πέρας των εξετάσεων για να διευκρινίσουμε τη συμμετοχή ή οχι άλλων ατόμων», ανέφερε αρχικά ο κ. Λέων και συνέχισε: «Και εγώ με έκπληξη έχω ακούσει την πληροφορία για αποστολή δειγμάτων στο εξωτερικό, γιατί το ελληνικό κράτος και αξιόπιστα τοξικολογικά εργαστήρια έχει σε 4 Πανεπιστήμια της χώρας αλλά και αξιόπιστα γενετικά εργαστήρια ειδικά στο τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας.»

«Το τοξικολογικό εργαστήριο του ΑΠΘ θα στείλει δείγματα και στην Ελβετία και αυτό έχει μία διαδικασία. Πρώτα θα αναλυθούν τα δείγματα από το ίδιο το εργαστήριο και ίσως ο ίδιος ο τοξικολόγος κρίνει ότι θέλέι περαιτέρω εξετάσεις και αναλύσεις», πρόσθεσε.

Όσο για το χάπι του βιασμού, ο ιατροδικαστής πρόσθεσε: «Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν είναι μία ουσία το χάπι του βιασμού, είναι μία σειρά ουσιών που κάποιες τις βρίσκει κανείς στο φαρμακείο γιατί κάποιοι τις λαμβάνουν ως φαρμακευτική αγωγή, άλλες δυστυχώς είναι ανεξέλεγκτες και τις βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο. Εϊναι πολύ επικίνδυνες ειδικά εάν συνοδεύονται από την κατανάλωση αλκόολ. Η χρήση και των δύο μπορεί να προκαλέσει καρδικακή ανακοπή», ξεκαθάρισε ο κ. Λέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βιασμός 24χρονης: Ποιοι θα καταθέσουν ενώπιον της ανακρίτριας-Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών

Βιασμός 24χρονης: Κανένα στοιχείο για εμπλοκή Κυπρίων σε κύκλωμα μαστροπείαςΣΧΟΛΙΑ