Κοινωνία

Βαγγέλης Χαρατσής: Η εκ βαθέων εξομολόγηση στο mononews του χρηματιστή που «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό

WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Beta ΑΧΕΠΕΥ 

Βαγγέλης Χαρατσής. CEO Beta ΑΧΕΠΕΥ 


«Στην αρχή παθαίνεις ένα σοκ. Δεν είναι καθόλου εύκολο να ακούς τον γιατρό να σου λέει ότι είσαι θετικός στον κορονοϊό. Αμέσως μετά το σοκ έρχεται το βάρος της ευθύνης. Της ευθύνης να ενημερώσεις όλους με τους οποίους ήρθες σε επαφή. Γίνεσαι δυσάρεστος αλλά δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Έπειτα, έρχεται η ώρα να ακούσεις και να τηρήσεις κατά γράμμα τις συμβουλές των γιατρών…»

Αργά χθες το βράδυ και από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούγεται ευδιάθετος ο Βαγγέλης Χαρατσής. Ο 58χρονος χρηματιστής, ιδρυτής, συνιδιοκτήτης,  βασικός μέτοχος με 50%, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Beta Χρηματιστηριακής.  Δέχεται πρόθυμα να εξιστορήσει την περιπέτεια που βιώνει τις τελευταίες ημέρες.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Λονδίνο. Είχα μαζί μου τη γυναίκα μου και τη κόρη μας. Στο ταξίδι πήραμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Απολυμαντικά, μάσκες στο πρόσωπο και τα συναφή. Κατά την παραμονή μας στη Βρετανική πρωτεύουσα δεν μας συνέβη το παραμικρό. Εκ των υστέρων σκέφτομαι ότι μάλλον κόλλησα τον ιό μέσα σε ένα εστιατόριο. Μάλλον από κάποιον πελάτη που ήταν στο διπλανό μας τραπέζι.

Επιστρέψαμε με την οικογένεια μου στην Αθήνα την Τρίτη μετά από την Καθαρά Δευτέρα. Δεν είχα νιώσει απολύτως τίποτα. Την Πέμπτη όμως άρχισε ένας ενοχλητικός πονόλαιμος. Όχι κάτι το ιδιαίτερο. Πήγα κανονικά στη δουλειά μου. Ωστόσο από το Σάββατο τα συμπτώματα άρχισαν να γίνονται πιο ενοχλητικά. Σήκωσα πυρετό. Πάνω από 38,5. Πίστευα ότι ήταν κάτι συνηθισμένο, πήρα αντιπυρετικά και την περασμένη Δευτέρα ένιωθα μια χαρά.»

Τι έγινε όμως στη συνέχεια; Ο Βαγγέλης Χαρατσής που γυμνάζεται τακτικότατα ενώ παίρνει μέρος και σε επίπονους αθλητικούς αγώνες, έχοντας μια εξαιρετικά καλή φυσική κατάσταση, εξιστορεί:

«Παρά το γεγονός πως αισθανόμουν καλά, η γυναίκα μου επέμενε να κάνουμε όλοι ιατρικές εξετάσεις. Πράγμα που εκείνη έκανε χωρίς να έχει το παραμικρό. Όπως και η κόρη μας. Πήγα λοιπόν κι εγώ, εξετάστηκα και η πρώτη εικόνα που σχημάτισα είναι ότι όλα είναι καλά. Με καθησύχασε μάλιστα και ο γιατρός, έχοντας ήδη στα χέρια του τις πρώτες γνωματεύσεις για τη γυναίκα και την κόρη μου. Έφυγα από το νοσοκομείο, συνέχισα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, περιμένοντας να βγουν τα αποτελέσματα.»

Τα αποτελέσματα όμως αιφνιδίασαν τον χρηματιστή καθώς διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

«Εκείνες οι πρώτες στιγμές είναι ασφαλώς δύσκολες», λέει ο ίδιος και σπεύδει να συμπληρώσει: «Άκουσα προσεκτικά τι μου είπαν οι γιατροί και γύρισα αμέσως σπίτι φροντίζοντας να ειδοποίησω όλους όσοι συναντήθηκαν μαζί μου. Οι δύο πρώτες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας κίνησαν ομαλά.

Ωστόσο απ΄ ότι φαίνεται ο ιός είναι εξαιρετικά ύπουλος. Θαρρείς και περιμένει να χαλαρώσεις για να ξαναεπιτεθεί. Έτσι λοιπόν ανέβασα και πάλι πυρετό στο 37,8 και άρχισα να έχω και πάλι τα συμπτώματα του ιού. Με ξεκούραση, καλό φαγητό και άφθονη ενυδάτωση, πάνω από 4 λίτρα νερό την ημέρα, η κατάσταση ισορρόπησε. Νιώθω καλά και πιστεύω ότι σύντομα θα λήξει η περιπέτεια.»

Μένοντας στο σπίτι όλο αυτό το διάστημα ο Βαγγέλης Χαρατσής φρόντισε να ενημερωθεί πλήρως για τον κορονοϊό.

«Διάβασα τα πάντα. Άκουσα συνεντεύξεις ασθενών από το YouTube. Και γενικά ενημερώθηκα όσο πιο καλά μπορούσα. Απ΄ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρα το κυριότερο με αυτόν τον κορονοίό είναι να μην τον υποτιμήσεις. Να κινηθείς και να πράξεις άμεσα ότι σε συμβουλεύουν οι ειδικοί ιατροί. Με εμένα είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε δύο ημέρες επικοινωνούν μαζί μου οι γιατροί του ΕΟΔΥ για να πληροφορηθούν την πορεία της υγείας μου.

Η οποία φαίνεται να πηγαίνει καλά ενώ παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σπίτι ούτε η γυναίκα μου, ούτε η κόρη μου δεν έχουν το παραμικρό σύμπτωμα. Από την πλευρά μου βέβαια τηρώ όλα τα μέτρα προστασίας.»

Σε ότι αφορά τη λειτουργία της χρηματιστηριακής ο Βαγγέλης Χαρατσής λέει: «Η χρηματιστηριακή μας λειτουργεί κανονικά με τους εργαζόμενους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τα σπίτια τους. Κανένας από αυτούς δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα υγείας.

Η εξυπηρέτηση των πελατών μας δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα, καθώς οι υπηρεσίες λήψεις και διαβίβασης εντολών γίνονται ηλεκτρονικά. Στα γραφεία της χρηματιστηριακής, τα οποία έχουν απολυμανθεί, πηγαίνουν καθημερινά δύο από τους συνολικά 45 υπαλλήλους που έχουμε.

Η τηλεφωνήτρια και ο υπεύθυνος μηχανοργάνωσης. Μάλιστα έχει προβλεφθεί και οι δύο να μπαίνουν στην εταιρεία από διαφορετικές πόρτες. Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, κι όταν παρέλθει το χρονικό όριο της καραντίνας, αναμένεται να ξανανοίξουν τα γραφεία της χρηματιστηριακής.»

Εξομολογούμενος τη «μάχη» του με τον κορονοϊό ο Βαγγέλης Χαρατσής αναφέρει καταληκτικά: «Όταν οι γιατροί μου δώσουν το ελεύθερο για να συνεχίσω ομαλά τις δραστηριότητές μου σκοπεύω να καθίσω και να γράψω αναλυτικά την ιστορία που έζησα. Μου το ζητάνε πολλοί και θα το πράξω.»

Ευάγγελος Χαρατσής- Επικεφαλής BETA ΑΧΕΠΕΥ
Ευάγγελος Χαρατσής- Επικεφαλής BETA ΑΧΕΠΕΥ
Ευάγγελος Χαρατσής- Επικεφαλής BETA ΑΧΕΠΕΥ
Ευάγγελος Χαρατσής- Επικεφαλής BETA ΑΧΕΠΕΥ
Ευάγγελος Χαρατσής- Επικεφαλής BETA ΑΧΕΠΕΥ

Ευάγγελος Χαρατσής- Επικεφαλής BETA ΑΧΕΠΕΥ
Ευάγγελος Χαρατσής- Επικεφαλής BETA ΑΧΕΠΕΥ
Ευάγγελος Χαρατσής- Επικεφαλής BETA ΑΧΕΠΕΥΣΧΟΛΙΑ