• Κοινωνία

    UEFA: Τέλος σε Champions και Europa League λόγω κορονοϊού – To 2021 το Euro

    • NewsRoom


    Σύμφωνα με πληροφορίες της Equipe, η UEFA θα αποφασίσει την ερχόμενη Τρίτη αναστολή όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και μετάθεση του Euro για το καλοκαίρι του 2021.

    Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα της γαλλικής Equipe, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της στην τηλεδιάσκεψη που έχει συγκαλέσει την ερχόμενη Τρίτη (17/3) μεταξύ των 55 κρατών – μελών της (όπου θα λάβει μέρος βεβαίως και η Ελλάδα).

    Επί της ουσίας, ο λόγος της αναβολής του Euro σχετίζεται με την «απελευθέρωση» των ημερομηνιών, ώστε να ολοκληρωθούν κανονικά, εφόσον αν όλα πάνε καλά, τα εθνικά πρωταθλήματα, το Champions και το Europa League.

    «Η UEFA έχει καλέσει την Τρίτη 17 Μαρτίου τις αντιπροσωπείες των 55 μελών, μαζί με τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρωπαϊκών ομάδων κι έναν εκπρόσωπο της FIFPro (ένωση παικτών), για να συζητήσει τις αντιδράσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απέναντι στον κορονοϊό. Οι συζητήσεις θα καλύψουν όλους τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Euro 2020» τονίζεται στην ανακοίνωση. Οι Γάλλοι φαίνεται να εμφανίζονται σίγουροι για την αναβολή, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή δεν έχει παρθεί καμία απόφαση.

    Βέβαια λόγο για την εξέλιξη αυτή έχει και η FIFA που δεν έχει τοποθετηθεί επί του ζητήματος ακόμα. Το 2021 είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή του νέου Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων ωστόσο πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.



    ΣΧΟΛΙΑ