• Κοινωνία

    Τσακρής: Δεδομένη η παράταση του lockdown – Δεν αποκλείονται πιο δραστικά μέτρα

    • NewsRoom
    Αθ. Τσακρής

    Αθ. Τσακρής


    Σίγουρη θεωρεί μία παράταση του lockdown σε πανελλαδικό επίπεδο πέραν της 30ης Νοεμβρίου, ημερομηνίας που έως αυτή την ώρα έχει οριστεί ως καταληκτική ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

    Ο ίδιος εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί γενικευμένο απαγορευτικό για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσακρής εξήγησε ότι στο πρώτο επιδημιολογικό κύμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες χρειάστηκαν δύο μήνες για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

    «Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας, συνεχίζεται η εκθετική πορεία των κρουσμάτων, με μικρή μόνο επιβράδυνση. Θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να δούμε απτά αποτελέσματα», τόνισε ο καθηγητής.

    «Πολλοί από τους ειδικούς συστήνουν ακόμα πιο δραστικά μέτρα, ανάλογα με του Μαρτίου, νομίζω ότι θα κινηθούμε εκεί τελικά, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΣΥ. Αυτό νομίζω θα γίνει σχετικά άμεσα», σημείωσε ο κ. Τσακρής.

    «Κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα εκεί είναι τα μεγαλύτερα πρόβλημα, πρέπει οπωσδήποτε να αντέξει το ΕΣΥ. Πολύ πιθανόν να υπάρξουν εισηγήσεις τις επόμενες μέρες. 30 Νοεμβρίου θα έχουμε σίγουρα παράταση. Προτεραιότητα είναι να αντέξουν οι ΜΕΘ», κατέληξε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Στα 2 δισ. ευρώ η στήριξη των εργαζομένων πριν το δεύτερο lockdown

    Γεραπετρίτης: Πολύ κρίσιμο το επόμενο 10ήμερο – Δεν χωρά εφησυχασμός

    Κορονοϊός: Ένα βήμα πριν γίνει «Ιταλία» η Θεσσαλονίκη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ