• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: Ένα βήμα πριν γίνει «Ιταλία» η Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom

    Πηγή Φωτογραφίας: voria.gr


    Χειροτερεύει η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, όπου τα κρούσματα αυξάνονται  μέρα με τη μέρα, παρά την εφαρμογή του lockdown.

    Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξέφρασε την ανησυχία του για τη Θεσσαλονίκη, ενώ υποστήριξε ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της περαιτέρω διασποράς του ιού καθυστέρησαν να τεθούν σε εφαρμογή.

    «Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν, ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι μου, φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Όπως εξήγησε ο καθηγητής, τα μέτρα άργησαν να τεθούν σε εφαρμογή και γι’ αυτό το λόγο, τα αποτελέσματά τους θα φανούν τη δεύτερη από τις τρεις εβδομάδες της καραντίνας.

    «Το τελείωμα της καραντίνας δεν θα μας βρει με το μίνιμουμ τον κρουσμάτων», υπογράμμισε ο κ. Δερμιτζάκης προσθέτοντας πως θα φανεί στην πορεία το αν θα χρειαστούμε επέκταση στο lockdown.

    Αναλυτικότερα, όπως εξήγησε, «καθώς καθυστερούμε να δούμε διαφορά και στους νεκρούς και στις διασωληνώσεις, τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες, αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν αρχίσουν να λειτουργούν τα μέτρα όσον αφορά τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν αυτοί οι αριθμοί».

    Τόνισε μάλιστα ότι «οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές και θα χειροτερεύει η κατάσταση» και συμπλήρωσε ότι «οποιαδήποτε μορφή πορείας ή συγκέντρωσης αυτή τη στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο κι από οποιαδήποτε ομάδα, πιστεύω είναι εγκληματική».

    Διαβάστε επίσης:

    Πέτσας: Ποια τα επόμενα μέτρα μετά την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας

    Αντισώματα κορονοϊού προϋπάρχουν σε μη μολυσμένα άτομα – Γιατί συμβαίνει αυτό

    Πέρασε κορονοϊό ο Χιου Γκραντ – Πώς περιγράφει τα συμπτώματα (video)

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ