• Κοινωνία

    Τρίπολη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ “κυνηγοί” χαλκού και μετάλλων, μέλη εγκληματικής ομάδας


    Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται πλέον οι δράστες ηλικίας 17, 19 και 36 χρόνων ως  “κυνηγοί” χαλκού και μετάλλων μετά από έρευνα το βράδυ της Παρασκευής στην Τρίπολη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη ομάδα δραστών δρούσε από τον Νοέμβριο του 2021 στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης στην Αρκαδία.

    Μάλιστα βρέθηκαν στη κατοχή τους μεταλλικά αντικείμενα, καθώς συνήθιζαν να εισέρχονται σε αγροκτήματα και παραβίαζαν επιχειρήσεις για να κλέψουν καλώδια, μεταλλικά αντικείμενα και εξοπλισμό.

     Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα διαρρηκτικά εργαλεία τους και ένα όχημα με το οποίο έκαναν τις μετακινήσεις τους.

    Σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας είχαν διαπράξει ακόμη οκτώ διακεκριμένες κλοπές, ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγηθήκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.

    Ξήλωναν ακόμα και τους καταλύτες οχημάτων

    Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στην Καλαμάτα από τις αστυνομικές αρχές δύο άντρες ηλικίας 35 χρονών και δύο γυναίκες 26 χρονών, όταν μέρα μεσημέρι  ξήλωναν  τον καταλύτη ενός οχήματος.

    Από την προανάκριση προέκυψε ότι, από την περασμένη Δευτέρα ως την Τετάρτη, οι δράστες είχαν κλέψει ακόμη τρεις καταλύτες από οχήματα.

    Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας τους άσκησε δίωξη για κλοπές και φθορά ξένης περιουσίας, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα με το οποίο οργάνωναν τις μεταφορές των  κλοπιμαίων.

    Διαβάστε επίσης

    “Μπράβο ρε μάγκες, το σώσαμε”: Πώς η ΕΛΑΣ γλίτωσε βρέφος δύο μηνών από πνιγμό
     



    ΣΧΟΛΙΑ