• Κοινωνία

    “Μπράβο ρε μάγκες, το σώσαμε”: Πώς η ΕΛΑΣ γλίτωσε βρέφος δύο μηνών από πνιγμό

    • Λέλα Βόρρη
    Άμεση Δράση

    Άμεση Δράση


    Συγκλονίζει η περιγραφή των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ για τον τρόπο με τον οποίον διέσωσαν ένα βρέφος μόλις δύο μηνών από σίγουρο πνιγμό μέσα σε μόλις 8 λεπτά.

    Σύμφωνα με την μητέρα του βρέφους,  έκανε κλήση  στο 100 για να δηλώσει πως προσπαθεί να πάει το παιδί της από το Κερατσίνι στο Παίδων αλλά λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης είναι “κολλημένη” στην κίνηση.

    Αμέσως κινητοποιήθηκε ολόκληρος μηχανισμός με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν αμέσως το αυτοκίνητο της μητέρας και με τη χρήση φάρου την βοηθούν να κατευθυνθεί προς το Αττικό Νοσοκομείο που είναι πιο κοντά.

    Την ίδια στιγμή μηχανές της ΔΙ.ΑΣ συνέδραμαν στην επιχείρηση σωτηρίας του βρέφους, ανοίγοντας διάδρομο για να περάσουν γρήγορα το περιπολικό και το όχημα της μητέρας. Εκεί τους υποδέχθηκε προσωπικό του ΕΚΑΒ.

    Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που το GPS υπολόγιζε, λόγω της κίνησης τη διαδρομή σε 35 λεπτά κατάφεραν να φτάσουν στο νοσοκομείο σε μόλις 8 λεπτά σώζοντας έτσι τη ζωή του μικρού βρέφους από σίγουρο θάνατο.

    Μάλιστα ένα από τα μέλη του προσωπικού ακούγεται να λέει «Μπράβο ρε μάγκες, το σώσαμε».

    Αμέσως μετά οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τη μητέρα από την οποία ενημερώθηκαν ότι το μωράκι ήταν καλά στην υγεία του.

    Το περιστατικό συνέβη στις 16 Μαρτίου 2022 και δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον λογαριασμό της ΕΛ.ΑΣ στο Facebook.

    Αναλυτικά η ανάρτηση της ΕΛΑΣ

    Τετάρτη 16 Μαρτίου 2020, 14:30. Ώρα αιχμής στους δρόμους. Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, δέχεται κλήση από μητέρα βρέφους 2 μηνών το οποίο είχε υποστεί πνιγμό.

    Δηλώνει ότι προσπαθεί να πάει από το Κερατσίνι στο Παίδων, όμως ήταν αδύνατο καθώς ήταν εγκλωβισμένη με το όχημά της στην κίνηση.

    Τέτοια συμβάντα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας χαρακτηρίζονται ως “απόλυτης προτεραιότητας”. Ο εκφωνητής, καλεί πλήρωμα περιπολικού σε κοντινή απόσταση, για συνοδεία, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνεται και το Ε.Κ.Α.Β. Το πλήρωμα του περιπολικού με κωδικό Α 9-1/Δ’ φτάνει πρώτο. Οι αστυνομικοί εντοπίζουν το κόκκινο όχημα της μητέρας.

    Εκείνη τη στιγμή, το κέντρο επιχειρήσεων τους ενημερώνει να κατευθυνθούν στο Αττικό Νοσοκομείο, η παιδιατρική κλινική του οποίου εφημέρευε και βρισκόταν σε κοντινότερη απόσταση. Ωστόσο, το GPS τη συγκεκριμένη ώρα, λόγω της κίνησης υπολογίζει τη διαδρομή σε 35 λεπτά και ήταν πολλά. Δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο.

    Οι αστυνομικοί λένε στη γυναίκα να τους ακολουθήσει. Με τη χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων περνούν ανάμεσα από τα μποτιλιαρισμένα οχήματα. Ταυτόχρονα, το κέντρο της Άμεσης Δράσης μιλάει τηλεφωνικά με το νοσοκομείο ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ το περιπολικό καλεί σε ενισχύσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

    Σε ελάχιστο χρόνο οι Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Δ 403-1, Δ 409 – 1, Δ 501 – 1, Δ 502 – 2 και Δ 504 – 1, που ήδη ακούγοντας τον ασύρματο βρίσκονταν σε ετοιμότητα, μπαίνουν στην επιχείρηση. Άλλοι τοποθετούνται σε κομβικές διασταυρώσεις και κάνουν ρύθμιση κυκλοφορίας, ενώ άλλοι προπορεύονται και προσπαθούν να κερδίσουν δευτερόλεπτα δίνοντας οδηγίες στους οδηγούς.

    Διαβάστε επίσης

    Συναγερμός στην Ορεστιάδα: Εντοπίστηκε οπλοβομβίδα σε πολυκατοικία – Εκκενώνονται διαμερίσματα

     



    ΣΧΟΛΙΑ