• Κοινωνία

    Τουρκία: 40 οι νεκροί από την έκρηξη σε ορυχείο – 15 εγκλωβισμένοι (upd)

    • NewsRoom


    Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός μετά την έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία

    Ο απολογισμός των νεκρών από την έκρηξη χθες, Παρασκευή, σε ανθρακωρυχείο στη βορειοδυτική Τουρκία αυξήθηκε σε 40, όπως δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

    Σε τουλάχιστον 40 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, σε ανθρακωρυχείο στη βορειοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

    «Έχουμε καταμετρήσει συνολικά 40 νεκρούς. Πενήντα οκτώ ανθρακωρύχοι διασώθηκαν, είτε μόνοι τους είτε χάρη στα σωστικά συνεργεία», διευκρίνισε ο Σοϊλού, σημειώνοντας ότι οι 26 από τους 28 νεκρούς που ανακοινώθηκαν νωρίτερα έχουν αναγνωριστεί.

    Δίπλα του φανερά συντετριμμένος, ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι «πλησιάζουμε στο τέλος των επιχειρήσεων διάσωσης».

    «Οι έρευνες συνεχίζονται για έναν μόνο άνθρωπο η τύχη του οποίου παραμένει άγνωστη», πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πυρκαγιά στις στοές έχει πλέον τεθεί σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο».

    «Αυτό που είναι ιδιαίτερα λυπηρό για μας είναι ότι ήμασταν εκεί πριν από μόλις τρεις εβδομάδες», πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια.

    Νωρίτερα, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σε δηλώσεις που έκανε σήμερα από τον τόπο του δυστυχήματος ανέφερε ότι δεκαπέντε άνθρωποι εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο ανθρακωρυχείο, περισσότερο από 16 ώρες μετά την έκρηξη.

    «Υπολογίζουμε ότι 15 από τους ανθρακωρύχους μας βρίσκονται (παγιδευμένοι) εκεί κάτω και προσπαθούμε να τους διασώσουμε», σημείωσε ο υπουργός.

    Η έκρηξη, που σημειώθηκε χθες στις 18:15 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στο ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, που βρίσκεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 28 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες παραμένουν 28, ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία επικαλείτο νεότερο απολογισμό των τουρκικών αρχών.

    Ο Κοτζά διευκρίνισε επίσης ότι 11 άνθρωποι, που απεγκλωβίστηκαν από τις στοές του ορυχείου, έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Συνελήφθη 33χρονος – Ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο

    Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η νέα σπαρακτική ανάρτηση της συζύγου του



    ΣΧΟΛΙΑ