• Κοινωνία

    Επεισόδια έξω από το Βελλίδειο – Ένταση και χημικά στη ΧΑΝΘ (video – pics)

    • NewsRoom


    Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, μεταφέρθηκαν τα επεισόδια, καθώς ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία αργά το βράδυ εκτοξευαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απαντούσαν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

    Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών εξαπέλυαν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παρέμενε αποπνικτική, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έγινε γνωστό εάν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές από την αστυνομία.

    Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε και το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΑΑΣ, πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες και αντιεξουσιαστές, ενώ ομάδα διαδηλωτών παραμένει κοντά στο ΑΠΘ, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου.

    Τι προηγήθηκε

    Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 7 έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο όπου μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, απαριθμώντας τα μέτρα που συμπεριλαμβάνοται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

    Τα επεισόδια ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ.

    Περί τα 50 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις  και πέταξαν φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλα αντικείμενα.

    Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

    Οι διαδηλωτές έριξαν κάτω τα σιδερένια κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί για λόγους ασφαλείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες κρατούν ρόπαλα και κοντάρια από σημαίες. Aστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για έναν τραυματία αστυνομικό.

    Nέα ένταση στη ΧΑΝΘ

    Νέα ένταση με χημικά σημειώθηκε λίγο πριν τις 20.00 στην πλατεία ΧΑΝΘ όπου έφτασε πριν από λίγο η πορεία από την Καμάρα.

    Η ένταση σύμφωνα με το seleo.gr προκληθηκε στο μπλοκ των διαδηλωτών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη – Συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο (video – pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξελίξεις στην υπόθεση Folli Follie: Θα ζητήσει αναβολή της δικής για την προστασία της έναντι των πιστωτών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ στην Κρήτη: 18χρονο αγόρι έβαλε τέλος στη ζωή του με μια θηλιά



    ΣΧΟΛΙΑ