Κοινωνία

Το βίντεο του τρόμου: Τουρίστες σε απόσταση αναπνοής από κινούμενο αεροσκάφος για να το φωτογραφίσουν

  • NewsRoom

Στιγμιότυπο όπου οι φιλόδοξοι τουρίστες προσπαθούν να απαθανατίσουν το αεροσκάφος που προσγειώνεται.


Το γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο, που απεικονίζει ένα αεροσκάφος να προσγειώνεται πάρα πολύ κοντά σε ανθρώπους, που προσπαθούν να το απαθανατίσουν, προκαλώντας σοκ. Το βίντεο τραβήχτηκε από μια ομάδα επισκεπτών της Σκιάθου, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, χαρακτηρίζοντας το αεροδρόμιο του νησιού ως ένα από τα πιο «τρελά παγκοσμίως».

Το τρομακτικό βίντεο, που τραβήχτηκε τις περασμένες ημέρες στη Σκιάθο, απεικονίζει τουρίστες να έχουν προσεγγίσει τον χώρο του αεροδρομίου της Σκιάθου, από ένα σημείο, όπου προφανώς γνωρίζουν ότι μπορούν να δουν το αεροπλάνο από πολύ κοντά και στήνονται σε διάφορα σημεία, σκαρφαλώνοντας μάλιστα σε ένα τοιχάκι, προκειμένου να απαθανατίσουν την πιο εντυπωσιακή φωτογραφία του αεροσκάφους που πλησιάζει για προσγείωση.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα σίγουρα δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της απόστασης ασφαλείας που πρέπει να τηρούν οι άνθρωποι σε συνάρτηση με τα εν κινήσει αεροσκάφη και αποτελεί απλά την ένδειξη της ακραίας μόδας των social media, που επιτάσσει οι άνθρωποι να πράττουν παρακινδυνευμένα πράγματα, προκειμένου να εντυπωσιάζουν τους διαδικτυακούς τους φίλους.

Η ομάδα που κατέγραψε τις εικόνες επισκέφθηκε τη Σκιάθο για τέταρτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, «γιατί έχει ένα από τα πιο τρελά αεροδρόμια στην Ευρώπη».

Περιγράφοντας τι συμβαίνει στο αεροδρόμιο, τα μέλη της ομάδας γράφουν στο βίντεο που ανήρτησαν στο YouTube: «Τα αεροπλάνα προσγειώνονται και απογειώνονται ακριβώς δίπλα σε έναν μικρό δρόμο. Την περασμένη εβδομάδα καταγράψαμε την εξαιρετικά χαμηλή προσγείωση ενός Embraer E190 της British Airways.

Οι άνθρωποι που κατέγραφαν την προσγείωση υποχρεώθηκαν να πέσουν από το μικρό τοιχίο στο οποίο βρίσκονταν».

Σύμφωνα με την ίδια ομάδα, «τα μεγαλύτερα αεροσκάφη που επιτρέπεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι τα Boeing 757».