• Κοινωνία

    Το τελευταίο «αντίο» στο δημοσιογράφο Βασίλη Λυριτζή (pics)

    • NewsRoom


    Με βαθιά θλίψη αποχαιρέτησαν φίλοι, συνάδελφοι και συγγενείς  τον δημοσιογράφο Βασίλη Λυριτζή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης, έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

    Η πολιτική κηδεία του αγαπητού δημοσιογράφου γίνεται από το Α’ Νεκροταφείο, ενώ η οικογένειά του έχει ζητήσει αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατίθενται στον οργανισμό «Φλόγα» για τα παιδιά με καρκίνο.

    Στο Α’ Νεκροταφείο βρίσκονται ήδη ο αδερφικός του φίλος και επί χρόνια επαγγελματικός συνοδοιπόρος Δημήτρης Οικονόμου, αλλά και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και μεταξύ άλλων, οι Νίκος Φίλης, Σταύρος Θεοδωράκης, Κωστής Χατζηδάκης, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Ρένα Δούρου, Κώστας Λαλιώτης, Σταμάτης Μαλέλης, Τζόνι Καλημέρης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Σηφουνάκης, Παύλος Τσίμας, Γιώργος Μητσικώστας, Μάριος Γεωργιάδης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Παναγιώτης Ρήγας, Σταύρος Κοντονής, Γρηγόρης Ψαριανός, Νίκος Σαντορινιός, Τάσος Παπάς, και άλλοι.

    «Η δουλειά μας των δημοσιογράφων είναι να γράφουμε λέξεις. Για τα μεγάλα και τα μικρά τα δύσκολα. Θέλω όμως μερικές φορές να πω ότι οι λέξεις αντιστέκονται», είπε ο Χρήστος Μαχαίρας, συνάδελφος και καλός φίλος του Βασίλη Λυριτζή. «Στην περίπτωση του Βασίλη Λυριτζή οι λέξεις φτιάχνουν ένα κόμπο στο λαιμό  Δυσκολεύονται να βγουν. Οφείλω να πω ότι ο Βασίλης δεν παραδόθηκε ποτέ μέχρι τέλους. Αυτοί οι τελευταίοι μήνες της ζωής του για μας και τους φίλους του για την κωλοπαρέα όπως μας έλεγε ήταν ένας λόγος που μεγένθυνε την απώλεια. Η απουσία του είναι μια απώλεια επώδυνη για όσους τον γνώρισαν. Και δουλέψαμε μαζί του. Ο Βασίλης ήταν όλα αυτά που λένε από χθες επώνυμοι και ανώνυμοι στις αναρτήσεις τους. Αλλά ήταν και κάτι άλλο. Δεν ήταν εύκολος. Τον μάθαμε απέξω και ανακατωτά όσοι βρεθήκαμε μαζί του στην ΕΡΤ στο Σκάι και αλλού. Ο Βασίλης «μάτωνε» για την άποψη του. Κρίμα ρε Μπίλυ. Βιάστηκες. Στο καλό».

    Συγκλόνισε ο επικήδειος συμμαθητή του Βασίλη Λυριτζή. «Για τρία χρόνια μοιραζόμουν μαζί σου το ίδιο θρανίο απ’ αυτό ξεκινήσαμε και στη συνέχεια μοιραστήκαμε τις πιο όμορφες στιγμές των εφηβικών μας χρόνων αγαπημένε Βασίλη εγώ δεν θα αναφερθώ στο πόσο ταλαντούχος δημοσιογράφος υπήρξες και πόσο έλλειμμα και με αξιοπρέπεια υπηρέτησες να σε όλη σου τη διαδρομή την τέταρτη εξουσία. Είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά θα τα αναφέρουν οι άλλοι. Σου είχαμε δώσει το παρατσούκλι θάμνος λόγω των σγουρών μαλλιών σου. Είχες σκέψη σου με ωριμότητα και επιχειρήματα. Η χροιά της φωνής σου ήταν από τότε αναγνωρίσιμη και πολύ σύντομα έγινε οικεία και αγαπημένοι σε όλους. Έχω την αίσθηση και δεν κάνω λάθος ότι όποια κουβέντα κι αν κάναμε μαζί σου σχεδόν πάντα την τελείωνες με μία επιτυχημένη ατάκα σου και σκάσαμε όλοι στα γέλια. Μοναδική περίπτωση για την οποία δε σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου ήταν την ομάδα σου ο Θρύλος», είπε μεταξύ άλλων και κατέληξε: «Θα μας λείψεις ρε Βασίλη θα μας λείψεις. Ελπίζω να μου το έχεις συγχωρέσει όταν θα ξαναβρεθούμε εκεί πάνω ότι από όλους τους συμμαθητές σου αυτός που σε αποχαιρέτησε ήταν ένας βάζελος».

    Συντετριμμένη η οικογένεια του Βασίλη Λυριτζή
    Ευη Χριστοφιλοπούλου

    Χρήστος Σιμορέλης και Ρένα Δούρου
    Βασίλης Καπερνάρος
    Σταμάτης Μαλέλης
    Κωνσταντίνος Μίχαλος
    Νίκος Παππάς
    Άννα Μπουσδούκου
    Νίκος Βούτσης
    Οι δημοσιογράφοι Βαγγέλης Παπαδημητρίου και Παύλος Τσίμας
    Σταύρος Θεοδωράκης
    Κωστής Χατζηδάκης
    Γρηγόρης Ψαριανός
    Γιώργος Μητσικώστας
    Ο Κώστας Λαλιώτης με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Αλεξία Κουλούρη
    Νίκος Φίλης
    Παναγιώτης Λαφαζάνης

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ