• Πολιτική

    Κράσαρε το Webex: Ο χάρτης που αποδεικνύει ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό

    • NewsRoom


    Πρώιμα αποδείχτηκαν τα σχόλια περί «επιτελικού φιάσκου» αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε το πρωί στην πλατφόρμα Webex για την τηλεκπαίδευση.

    Τα στοιχεία δείχνουν αφ’ ενός ότι το πρόβλημα ήταν της εταιρείας και όχι των ψηφιακών υποδομών της χώρας, αφ’ ετέρου ότι δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Γεγονός που διαψεύδει όσους ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για πρόβλημα ελληνικό αποδίδοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

    Σύμφωνα με χάρτη από το site καταγραφής προβλημάτων στις συνδέσεις Webex στην Ευρώπη (https://downdetector.com/status/webex/map/), η πλατφόρμα εμφανίζει προβλήματα σε αρκετά μέρη της Ευρώπης, ενώ υπάρχουν και σχετικές αναρτήσεις στο Twitter από όσους δεν καταφέρνουν να συνδεθούν.

    Ο διεθνής πάροχος της πλατφόρμας, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, εργάζεται σκληρά για να λύσει το πρόβλημα στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες και έχει παράσχει διαβεβαιώσεις για την άμεση επαναλειτουργία.

    Ο χάρτης με τις περιοχές που παρουσιάζουν πρόβλημα

    Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, καθώς και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά και αδιάλειπτα, ενώ το Υπουργείο έχει ενημερώσει από την πρώτη στιγμή ότι οι απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα δεν θα ληφθούν υπόψιν.

    Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι σύμφωνα με τις ενημερώσεις από τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης «δεν υπάρχει θέμα ψηφιακών υποδομών της χώρας. Το πρόβλημα είναι της CISCO στην Ευρώπη. Δεν έχει καμία σχέση με το εσωτερικό. Αυτογελοιοποιούνται όσοι βιάστηκαν να tweetάρουν» είπε χαρακτηριστικά.

    Επίσης, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε «αστείο» το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί η Νίκη Κεραμέως.

    Αναγνωρίζοντας το λάθος του ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, έγραψε στο Twitter: «Δεν είχα υπόψιν μου ότι το πρόβλημα με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης είναι πανευρωπαϊκό. Μόλις ενημερώθηκα και αποσύρω την σχετική προηγούμενη ανάρτησή μου».

    Νωρίτερα είχε γράψει στο twitter: «Φιάσκο με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης των μαθητών των γυμνασίων και λυκείων της χώρας. Το σύστημα κράσαρε αμέσως μόλις ξεκίνησε η παράδοση και χιλιάδες μαθητές ταλαιπωρήθηκαν. Είναι επιβεβλημένη η άμεση ανάληψη των πολιτικών ευθυνών. Κάποιος πρέπει να παραιτηθεί».



    ΣΧΟΛΙΑ