ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο τυφώνας Άιντα, που απομακρύνεται από τα παράλια της Κούβας, συνεχίζει τη πορεία του προς τη Λουιζιάνα και αναμένεται να αγγίξει το έδαφος αργά το απόγευμα της Κυριακής, τοπική ώρα, με την ισχύ ενός «εξαιρετικά επικίνδυνου» καιρικού φαινομένου, προειδοποιούν οι αμερικανικές αρχές.
«Οι κάτοικοι της Λουιζιάνας έχουν περιθωριο μέχρι να πέσει η νύχτα ώστε να προετοιμαστούν για τον τυφώνα Άιντα», είπε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Τζον Μπελ Έντουαρντς, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για «σοβαρές» καταστροφές σε όλη την περιοχή.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι από απόψε το βράδυ στις ακτές της Λουιζιάνας θα πνέουν άνεμοι ταχύτητας 60-120 χιλιομέτρων και κάλεσε τους κατοίκους που επιθυμούν να φύγουν «να το κάνουν το συντομότερο δυνατόν».
Με πλημμύρες, λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, απειλείται και το γειτονικό Μισισίπι.
Το Αμερικανικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) εκτιμά ότι η Άιντα θα ενισχυθεί και θα φτάσει στην κατηγορία 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα των τυφώνων. Αυτό σημαίνει ότι οι ριπές του ανέμου θα ξεπεράσουν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Rontis: Η επένδυση των 180 εκατ. για τα φάρμακα, την επέκταση στη Λάρισα και τη νέα μονάδα στην Κοζάνη
- Γιατί είναι happy οι μέτοχοι της Star Bulk, το κρίσιμο 48ωρο των μετοχών, ο σασμός του Πιερρ, πού πάει ο Μεγάλου, η υπόσχεση Βρεττού, οι νέες business της Μιλένας Παππά, η επιστροφή του consigliere Νικηφοράκη στον ΚΜ, οι αμαζόνες του Άδωνι και τα Chanel της Δάφνης
- Τα δεκαχίλιαρα της Νίκης Κεραμέως
- Σπυρίδων Παπαγεωργίου (Γ.Γ Προστασίας Κρίσιμων Οντοτήτων ): Σε 10 μήνες τα σχέδια ανθεκτικότητας – Η νέα εθνική πλατφόρμα και τα antidrones
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.