• Κοινωνία

    Τυφώνας Άιντα: Τεράστιες καταστροφές στην Λουιζιάνα – Χωρίς ρεύμα η Νέα Ορλεάνη

    • NewsRoom

    epa09434800 A relatively quiet afternoon on Bourbon Street in the French Quarter, the day before Hurricane Ida is scheduled to make landfall in New Orleans, Louisiana, USA, 28 August 2021. Hurricane Ida is expected to make landfall on the Louisiana coast on 29 August evening as a major hurricane with the Mississippi and Louisiana coastal areas preparing for storms surges, wind damage, and flooding. It is also making landfall on the 16 anniversary of Hurricane Katrina. EPA/DAN ANDERSON


    Ο τυφώνας «Άιντα» πλήττει από χθες την Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

    Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Λουιζιάνα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage.us, ο οποίος παρακολουθεί τις διακοπές της ηλεκτροδότησης στις ΗΠΑ.

    Συνολικά 1.002.184 πελάτες της εταιρείας ηλεκτροδότησης της Λουιζιάνα ήταν χωρίς ηλεκτρικό τις πρώτες ώρες σήμερα, 30 Αυγούστου, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

    Ο Τζο Μπάιντεν κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση μεγάλης καταστροφής και έδωσε εντολή να διατεθεί ομοσπονδιακή βοήθεια, για να στηριχθούν οι προσπάθειες αποκατάστασης.

    Στη βοήθεια που θα διατεθεί θα συμπεριλαμβάνονται «δωρεές για την προσωρινή στέγαση ή την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν κατοικίες, χαμηλότοκα δάνεια για την κάλυψη ανασφάλιστων ζημιών σε ιδιοκτησίες και άλλα προγράμματα για να βοηθηθούν πολίτες και επιχειρήσεις να ανακάμψουν από τον αντίκτυπο της καταστροφής».

    Αναμένεται εξασθένιση

    Ο Άιντα «χτύπησε» την Λουιζιάνα ως τυφώνας Κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, προκαλώντας διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ολόκληρη τη Νέα Ορλεάνη.

    Οι αρχές της Λουιζιάνας έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής έναν θάνατο κατοίκου, εξαιτίας πτώσης δένδρου.

    Το ακραίο καιρικό φαινόμενο, που εξασθένισε στην Κατηγορία 2, αναμένεται να συνεχίσει να είναι τυφώνας για ώρες ακόμη και να συνεχίσει να πλήττει τη Λουιζιάνα, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο έκτακτο δελτίο του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC).

    Αναμένεται να κινηθεί προς την ενδοχώρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της υπηρεσίας.

    Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, το μάτι της «εξαιρετικά επικίνδυνης» καταιγίδας ήταν πάνω από το Πορτ Φουρσόν με ριπές ανέμου 240 χλμ την ώρα, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

    epa09435788 A handout picture made available by the National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) shows a True Color daytime satellite image showing category 4 Hurricane Ida as it makes landfall near Port Fourchon, Louisiana, USA, 29 August 2021. Hurricane Ida makes landfall as a category 4 hurricane on the 16 anniversary of Hurricane Katrina. EPA/NOAA HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

    Το Πορτ Φουρσόν είναι ένα παράκτιο λιμάνι πολλαπλών χρήσεων που λειτουργεί κυρίως ως χερσαία βάση για πολλές υπεράκτιες εταιρείες υποστήριξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

    Το Λουιζιάνα Offshore Oil Port (LOOP), το μεγαλύτερο ιδιωτικό τερματικό αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, σταμάτησε τις παραδόσεις πριν από την καταιγίδα, αφού οι προβλέψεις έδειξαν πιθανές επιπτώσεις στις επιχειρησιακές του περιοχές. Ο θαλάσσιος τερματικός σταθμός του LOOP βρίσκεται σε ανοιχτά νερά, περίπου 29 ναυτικά μίλια (29 χλμ.) από τις ακτές της Λουιζιάνα.

    Το λιμάνι της Λουιζιάνα είναι ο μόνος αμερικανικός τερματικός σταθμός βαθέων υδάτων ικανός να εκφορτώσει υπερ -δεξαμενές. Χειρίζεται περίπου το 10% έως 15% του εγχώριου πετρελαίου της χώρας, το 10% έως 15% των εισαγωγών ξένου πετρελαίου από τη χώρα και συνδέεται επίσης με περίπου το ήμισυ της διυλιστικής ικανότητας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Port Fourchon.

    Εξυπηρετεί το 90% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. Από την Κυριακή, έχει ανασταλεί περισσότερο από το 95% της παραγωγής πετρελαίου του Κόλπου του Μεξικού των ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας περίπου 1,74 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως παραγωγής, σύμφωνα με την υπεράκτια ρυθμιστική αρχή.

    Διαβάστε ακόμη:

    Δύο δωρεάν self test για τους μη εμβολιασμένους που επιστρέφουν από διακοπές\

    Η Μαρίνα Σάττι και οι chóres της, συναυλία στην αρχαία Μεσσήνη



    ΣΧΟΛΙΑ