• Κοινωνία

    Τι συμβαίνει πραγματικά με την κατάσταση της υγείας της Ειρήνης Παππά

    • NewsRoom


    Ανησυχία, προβληματισμό, αλλά και αγανάκτηση προκάλεσαν οι άστοχες, όπως αποδεικνύεται, αναρτήσεις δύο ανθρώπων που παρακολουθούνται στενά στα social media για τη μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό Ειρήνη Παππά: Η πρώτη ήταν της γνωστής τηλεκριτικού Ντέπυς Γκολεμά και η δεύτερη του Ηλία Ψινάκη, ο οποία, μάλιστα, ανέφερε ότι η Ειρήνη Παππά έφυγε από τη ζωή, κάτι που διαψεύστηκε σχεδόν αμέσως.

    «Είμαστε πολύ λυπημένοι. Από χθες το βράδυ μας παίρνουν τηλέφωνο να μας συλλυπηθούν για έναν άνθρωπο που δεν είναι νεκρός. Παρουσιάζεται μια θλιβερή εικόνα μιας γυναίκας που, σε αντίθεση με αυτό που γράφεται, ζει με αξιοπρέπεια, δύναμη και περιβάλλεται απο πολλή αγάπη. Ναι η Ειρήνη έχει Αlzheimer’s. Η αρρώστια δεν είναι ντροπή και μπορεί να συμβεί αναπάντεχα στον καθένα. Εδω και πέντε χρόνια το έχουμε χειριστεί με ιδιαίτερη προσοχή και πάντοτε διακριτικά. Γιατί να γράφονται τώρα τόσες ανακρίβειες; Χωρίς οι αρθρογράφοι να μπαίνουν καν στον κόπο να επαληθεύσουν τις “πληροφορίες” τους» δήλωσε στην Athens Voice η ανιψιά της Ειρήνης Παππά, Μέλια Τατάκη.

    Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν από μια δημοσίευση της Ντέπυς Γκολεμά, επ’ αφορμή των γενεθλίων της μεγάλης ηθοποιού, σχετικά με την κατάσταση της υγείας της. Στο τρυφερό ποστ της η τηλεκριτικός έκανε λόγο για «τη χειρότερη αρρώστια», τη νόσο Alzheimer’s, από την οποία νικήθηκε η Ειρήνη Παππά. Αυτή ακριβώς η λέξη «νικήθηκε» ερμηνεύθηκε ως θάνατος από πολλούς χρήστες του διαδικτύου αλλά και διασήμους, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα χείμαρρος δημοσιευμάτων, εικασιών και υπερβολών, παρά τις διαψεύσεις ατόμων του περιβάλλοντός της, όπως εκείνη που έκανε ο σκηνοθέτης και ανιψιός της, Μανούσος Μανουσάκης.

    Ποια είναι, όμως, η αλήθεια;

    Σύμφωνα με την οικογένειά της, η Ειρήνη Παππά παραμένει αγέρωχη, σωματικά ακμαία, «ζωντανή Καρυάτιδα», πάσχοντας από Αλτσχάιμερ τα τελευταία 5 χρόνια.

    Στα 89 της χρόνια και με κατάμαυρα μαλλιά (καθώς τα ανήψια της που την θέλουν όμορφη, προσεγμένη και κοκέτα φροντίζουν να την επισκέπτεται συχνά μια κομμώτρια για βαφή), ζει στο σπίτι της στην Πλάκα με τη συνεχή φροντίδα της ανιψιάς της Μέλιας Τατάκη που κατοικεί στο ίδιο κτήριο.

    «Δεν είναι κατάκοιτη και ασφαλώς καθόλου παραμελημένη. Το αντίθετο. Την φροντίζουν τρεις ακόμη γυναίκες και ένας φυσιοθεραπευτής που την γυμνάζει συστηματικά 5 φορές την εβδομάδα. Ο καθένας γράφει ό,τι θέλει και αυτό μας έχει στεναχωρήσει πολύ Η ίδια κρατούσε πάντοτε την ιδιωτική της ζωή μακριά από τη δημοσιότητα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς τωρα που νοσεί. Είναι η αδελφή της μητέρας μου. Η αγαπημένη μου θεία. Έχει πάντα την απόλυτη αφοσίωση και την φροντίδα μου και την αγάπη όλων των ανηψιών της. Το οτι είναι ζωντανή και σε ζηλευτή φυσική κατάσταση και ότι καταφέραμε να γιορτάσουμε για 89η φορά τα γενέθλιά της, είναι μόνο από αγάπη» λέει η Μέλια που ελπίζει να σταματήσουν, μετά από αυτά της τα λόγια, να την συλλυπούνται για τη ζωντανή Ειρήνη Παππά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη γκάφα του Ηλία Ψινάκη! «Πέθανε» την ηθοποιό Ειρήνη Παππά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος ο Μανούσος Μανουσάκης με την ανάρτηση της Ντέπης Γκολεμά για την Ειρήνη Παππά – Τι συμβαίνει με την υγεία της ηθοποιού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ειρήνη Παππά: Η γυναίκα – Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ