• Κοινωνία

    Τι γίνεται όταν ένα κολιμπρί βρεθεί στη μέση μιας καταιγίδας

    • NewsRoom

    Αψηφώντας τις καταιγίδες και τους ανέμους, τα κολιμπρί βρίσκονται συνεχώς σε αναζήτηση τροφής

    Το κολιμπρί είναι μικρό πουλί της Αμερικής, που τρέφεται με νέκταρ και είναι γνωστό για το γρήγορο χτύπημα των φτερών του.

    Πολλά ζουν στα δάση και σε ανοιχτές περιοχές, όπου υπάρχουν ανθοφόρα φυτά, ενώ κάποια άλλα επιλέγουν ορεινές περιοχές.

    Δεν έχουν την αίσθηση της οσμής, ωστόσο, τα κολιμπρί πρέπει να τρέφονται συχνά, λόγω του γρήγορου μεταβολισμού τους. Μάλιστα, πρόκειται για τον γρηγορότερο μεταβολισμό πτηνού, αλλά και θηλαστικού στον πλανήτη.

    Έτσι ακόμα και κατά τη διάρκεια ισχυρών καταιγίδων και δυνατών ανέμων αναζητούν συνεχώς τροφή, αψηφώντας τα φυσικά φαινόμενα, χωρίς να χάνουν τον ρυθμό τους ή να κινδυνεύουν να συντριβούν.

    Όλη αυτή η ενέργεια δίνει την ικανότητα στα μαγευτικά αυτά πτηνά να χτυπούν τα φτερά τους περίπου 80 φορές ανά δευτερόλεπτο, να αναπνέουν 250 φορές το λεπτό και να έχουν περισσότερους από 72.000 καρδιακούς σφυγμούς ανά ώρα.

    Μερικά από αυτά μεταναστεύουν διανύοντας την εντυπωσιακή απόσταση των 800 χλμ. χωρίς στάσεις, προς τον κόλπο του Μεξικού, ενώ κάποια άλλα διανύουν μέχρι και 4.800 χλμ. φτάνοντας στην Αλάσκα και το Μεξικό.

    Το φτέρωμα του σώματος στα περισσότερα κολιμπρί είναι πράσινο γυαλιστερό ή μπλε ή κόκκινο στο κάτω μέρος των φτερών.

    Το θηλυκό γεννά δυο άσπρα αυγά -πολύ μεγάλα σε σχέση με το μέγεθος του, ενώ την εκκόλαψη κάνει το θηλυκό και σε 15 μέρες βγαίνουν τα μικρά γυμνά.



    ΣΧΟΛΙΑ