• Κοινωνία

    Θοδωρικάκος: Επισκέφθηκε τους 7 αστυνομικούς που κρατούνται στη ΓΑΔΑ για το περιστατικό στο Πέραμα

    • NewsRoom
    Θεοδωρικάκος: Σε ποσοστό 80% οι αστυνομικοί έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει

    Τάκης Θεοδωρικάκος


    Τους επτά αστυνομικους που κρατούνται στη ΓΑΔΑ για την καταδίωξη στο Πέραμα, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος ληστής αυτοκινήτου από τα πυρά τους, επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

    Σε ανάρτησή του στα social media ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως  «η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι».

    Ο κ. Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε επίσης πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του 20χρονου Ρομά που έχασε τη ζωή του από τους πυροβολισμούς.

    Η ανάρτησή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

    «Πριν από λίγο επισκέφθηκα στη ΓΑΔΑ τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται για την αιματηρή υπόθεση στο Πέραμα την Παρασκευή το βράδυ. Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι.

    Επίσης, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πατέρα του νεαρού που σκοτώθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό στο Πέραμα.Του εξέφρασα τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

    Η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρωπιά, ηρεμία και ασφάλεια για να προχωρήσει μπροστά. Σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, ιδιαίτερα αν υπηρετούμε τον δημόσιο βίο, οφείλουμε αυτό να το έχουμε καλά στο μυαλό μας».

    Διαβάστε επίσης

    Έρευνα της ΕΛΑΣ για το περιστατικό στο Πέραμα-Αναμένονται νέα στοιχεία

    Αλέξης Κούγιας: Ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών

    Ανθρωποκτονία στη Νέα Ερυθραία: Ποινική δίωξη κατά του 40χρονου



    ΣΧΟΛΙΑ