• Κοινωνία

    Θλίψη: Θύμα του κορονοϊού και ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας Βιτόριο Γκρεγκότι

    Βιτόριο Γκρεκότι


    Ένας σπουδαίος επαγγελματίας έφυγε από τη ζωή, νικημένος από τον φονικό ιό

    Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 92 ετών, ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας, Βιτόριο Γκρεγκότι, ο οποίος, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, έπεσε θύμα της φονικής πανδημίας του κορονοϊού, που «σαρώνει» τις τελευταίες εβδομάδες, τον πλανήτη.

    Όπως έγινε γνωστό, ο Γκρεγκότι έφυγε από τη ζωή χθες, Κυριακή, υποφέροντας από βαριά πνευμονία. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και το πρακτορείο Ειδήσεων AGI, ο Γκρεγκότι είχε κολλήσει τον κορονοϊό και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στο Μιλάνο.

    Ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας ήταν διεθνώς αναγνωρισμένος και είχε ξεχωρίσει για τη δουλειά του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της αρχιτεκτονικής του αποτελούν η συμβολή του στον σχεδιασμό του γηπέδου των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης το 1992, αλλά και ο σχεδιασμός του γηπέδου Μαράσι στη Γένοβα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 στην Ιταλία και το θέατρο της Όπερας Archibaldi στο Μιλάνο, ένα φουτουριστικό σχέδιο που βοήθησε στην ολοκλήρωση της σεζόν, όσο ανακαινιζόταν η Σκάλα του Μιλάνου από το 2002 έως το 2004.

    «Μάστορας της διεθνούς αρχιτεκτονικής»

    Αποτίοντας φόρο τιμής, ο συνάδελφός του, Ιταλός αρχιτέκτονας Στέφανο Μπόρι, αποκάλεσε τον Γκρεγκότι «μάστορα της διεθνούς αρχιτεκτονικής», που δημιούργησε την ιστορία του πολιτισμού μας».

    «Τι μεγάλη θλίψη» έγραψε ο συνάδελφός του στο Facebook.

    Η σύζυγος του Γκρεγκότι, Μαριάνα Μάτσα, νοσηλεύεται επίσης στο ίδιο νοσοκομείο του Μιλάνου, αναφέρει η Corriere della Sera, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της.

    Όπως είναι γνωστό, η Ιταλία αποτελεί το ευρωπαϊκό κράτος που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του κορονοϊού, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να φτάνει χθες στα 24.747 ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 1.809.

    Παράλληλα, η γειτονική χώρα είναι η δεύτερη πιο πληγείσα χώρα μετά την Κίνα, ενώ δυστυχώς δεν αποκλείεται να την ξεπεράσει, καθώς η εξάπλωση στην Κίνα έχει περιοριστεί σημαντικά, την ίδια ώρα που ο κορονοϊός στην Ευρώπη καλπάζει.



    ΣΧΟΛΙΑ