• Κοινωνία

    Θήβα: Συγκλονίζει ο πατέρας της 16χρονης που πέθανε από κορονοϊό

    • NewsRoom
    ΜΕΘ Covid

    ΜΕΘ Covid


    Ανείπωτος θρήνος για την 16χρονη Μαργαρίτα από τη Θήβα, η οποία νόσησε από κορονοϊό και έχασε τη μάχη για τη ζωή, λίγες ώρες αφού διασωληνώθηκε.

    Παράλληλα, η μητέρα του κοριτσιού δίνει τη δική της μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στον Ευαγγελισμό, όπου βρίσκεται διασωληνωμένη, παλεύοντας με τον φονικό ιό.

    Συγκλονίζει ο πατέρας της 16χρονης Μαργαρίτας, ο οποίος δήλωσε στο Star: «Εγώ τη μετέφερα γιατί ήταν γεμάτη με κορονοϊό».

    Απαρηγόρητος και συντετριμμένος με την τραγική κατάληξη δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Θα μου φέρει κανένας το κορίτσι μου πίσω; Ποιος θα μου το φέρει το κορίτσι μου πίσω, για πες μου. Να τα αποτελέσματα. Ο κορονοϊός τι έφερε».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι είχε έντονη δύσπνοια, βήχα και πυρετό, ενώ το οξυγόνο της έπεφτε επικίνδυνα. Διασωληνώθηκε και οι γιατροί ετοιμάζονταν για διακομιδή σε νοσοκομείο της Αθήνας. Δυστυχώς λίγες ώρες πριν τη διακομιδή της, «έφυγε».

    Όπως αναφέρει το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν από το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας, η 16χρονη διαγνώστηκε με κορονοϊό την περασμένη Παρασκευή, ενώ τη Δευτέρα υποβλήθηκε σε σχετικές εξετάσεις, με την υγεία της να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Την Τετάρτη, όμως, η υγεία της επιδεινώθηκε ξαφνικά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

    Προηγουμένως, βρισκόταν σε καραντίνα στο σπίτι της στο Πυρρί μαζί με τους γονείς της, οι οποίοι είναι, επίσης, θετικοί στον ιό.

    Τη Δευτέρα η μητέρα της, δεν αισθανόταν καλά και πήγε μαζί της στο νοσοκομείο. Οι γιατροί έκριναν πως η 46χρονη έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλεύεται στην ΜΕΘ δίνοντας μάχη για τη ζωή της καθώς πάσχει από διαβήτη.

    Την ίδια μέρα εξέτασαν και πάλι το παιδί και είδαν «καλή κλινική» εικόνα. «Τις έγιναν εξετάσεις, τις δόθηκαν οδηγίες και είχε καλή κλινική εικόνα γι’ αυτό και της είπαν να πάει σπίτι της», δήλωσε ο δήμαρχος Θηβαίων.

    Από την πλευρά του, ο αδελφός της 16χρονης κατήγγειλε εγκληματική αμέλεια καθώς όπως λέει, ο παιδίατρος που την εξέτασε για δεύτερη φορά στο Νοσοκομείο της Θήβας διέγνωσε φαρυγγίτιδα.

    To κορίτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη και κάποια καρδιολογικά προβλήματα.

    Η Μαργαρίτα είναι δυστυχώς το νεαρότερο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Θάνατος 16χρονης από κορονοϊό στη Θήβα: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου

    Κώδωνας του κινδύνου για την Αττική: Προ των πυλών νέα μέτρα για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού

    Σεισμός αισθητός σε Μεσσηνία και Ηλεία



    ΣΧΟΛΙΑ