Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι οπαδοί που συμμετείχαν στην ένοπλη επίθεση στην περιοχή της Τούμπας το μεσημέρι της Πέμπτης

  • NewsRoom


Οπαδοί του Άρη και του ΠΑΟΚ εμπλέκονται στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως προέκυψε από την έρευνα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, οι δύο δράστες της επίθεσης είναι οπαδοί του Άρη, οι οποίοι πυροβόλησαν κατά τριών οπαδών του ΠΑΟΚ.

Πάντως, στην επίσημη ανακοίνωση της η Αστυνομία δεν περιλαμβάνει λεπτομέρειες για την ταυτότητα των εμπλεκομένων, παρά μόνο της ηλικίες τους, προκειμένου να αποφύγει μια κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των αντίπαλων οπαδών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

«Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η επιστημονική συνδρομή προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, οδήγησαν στην εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 27, 27 και 39 ετών.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο νεαροί ημεδαποί 25 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μεσημεριανές ώρες της 21-01-2021, αφού προσέγγισαν τους παθόντες σε εξωτερικό χώρο στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας, ο πρώτος εξ’ αυτών έβαλε εναντίον τους με πυροβόλο όπλο.

Κατά το περιστατικό τραυματίστηκαν δύο εκ των παθόντων στα κάτω άκρα και προκλήθηκαν φθορές σε κατάστημα της περιοχής».


ΣΧΟΛΙΑ