• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Ορατό το μίνι lockdown – Εκτάκτως αύριο στην πόλη Πλεύρης – Γκάγκα

    • NewsRoom
    Θεσσαλονίκη: Άρπαξαν χρηματοκιβώτιο με 7.500 ευρώ από ΕΛΤΑ Courier

    Θεσσαλονίκη


    Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα επισκεφτούν αύριο τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, λόγω της επιδείνωσης που παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής.

    Ο  υπουργός Υγείας  θα έχει προγραμματισμένη σύσκεψη στις 11:00 με φορείς της πόλης, ώστε να συζητηθούν τόσο τα δεδομένα όσο και οι επόμενες κινήσεις. Ακολούθως θα βρεθεί στη Δυτική Μακεδονία, περιοχή που επίσης έχει βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

    H ανοδική επιδημιολογική εικόνα που καταγράφει η Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα, ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες.

    Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα τελευταία στοιχεία για τις νοσηλείες στην Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης.

    Ειδικότερα, ως και τις 21 Σεπτεμβρίου, στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, 248 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 46 εμβολιασμένοι. 22 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα ροής οξυγόνου, όλοι τους ανεμβολίαστοι (!), ενώ 53 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Απ’ αυτούς, οι 51 (96,2%) είναι ανεμβολίαστοι και μόλις οι δυο εμβολιασμένοι.

    Αύξηση 15% σε κρούσματα και νοσηλείες

    Μάλιστα, ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την πρώτη (ύστερα από 16 μήνες) δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναφερόμενος τόσο στα κρούσματα όσο και στις νοσηλείες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα νούμερα έδειχναν μειούμενα, αυτή την εβδομάδα οι αριθμοί επανήλθαν και καταγράφεται αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες.

    «Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

    Σημειώνεται ότι η εμβολιαστική κάλυψη στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 55,52% με μία δόση και 51,24 με δύο δόσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Α. Σκέρτσος: Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι και κυρίως, οι άνω των 60 ετών

    Με rapid test από σήμερα στα οδοντιατρεία οι εμβολιασμένοι – Με μοριακό οι ανεμβολίαστοι

    Εμβολιασμός: Ασφαλής και αποτελεσματικός για τους ασθενείς με καρκίνο



    ΣΧΟΛΙΑ