• ΥΓΕΙΑ

    Τα Hermes, η επικοινωνία και η γνώση – Πώς η Μίνα Γκάγκα κέρδισε τις εντυπώσεις

    Τα Hermes, η επικοινωνία και η γνώση – Πώς η Μίνα Γκάγκα κέρδισε τις εντυπώσεις

    Μίνα Γκάγκα


    Επίσημη πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τους ιατρικούς συντάκτες για την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα χθες το πρωί και οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές.

    Όχι μόνο γιατί η κα Γκάγκα κέρδισε ακόμη και τους πιο δύσπιστους με την έμφυτη ευγένειά της, τα επικοινωνιακά της προσόντα και την κομψότητά της, αλλά και γιατί υπήρξε έντιμη στις ερωτήσεις των συναδέλφων του ιατρικού ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων.

    Την κα Μίνα Γκάγκα, βέβαια, δεν τη μάθαμε τώρα, στην επιδημία της COVID-19. Την γνωρίζαμε πολύ πριν. Όταν ως μάχιμη πνευμονολόγος μας ενημέρωνε σε συνεντεύξεις Τύπου για ιατρικά ζητήματα – θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη μας επαφή πριν από πολλά χρόνια σε μια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Ακολούθησαν κι άλλες πολλές.

     

    Χθες το πρωί στην αίθουσα του ΕΚΑΒ, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους δημοσιογράφους, η κα Γκάγκα ήταν αρκετά αμήχανη. Με κλασικό office look, με μπεζ σακάκι, πουκάμισο, μαύρο παντελόνι και nude γόβες, έπαιξε με τα αξεσουάρ, όπως προστάζουν οι ειδικοί της μόδας. Τα βλέμματα, ωστόσο, κέρδισε το Hermes μαντήλι από φίνο μετάξι, που φορούσε στον λαιμό. Συνηθίζει να φορά μαντήλια, την έχουμε δει κι άλλες φορές – it’s her thing. Η προτίμησή της στα είδη πολυτελείας του διεθνούς οίκου μόδας – όλα κομμάτια fashion statement, σήμα κατατεθέν της κομψότητας και της οικονομικής ευρωστίας – είχε φανεί και στην ορκωμοσία της, οπότε τον καρπό της κοσμούσε ένα βραχιόλι Hermes.

    «Σκαλίζοντας» τη σελίδα της στο Facebook, ανακαλύψαμε ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2021 – όταν ακόμη εργαζόταν ως διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ –  είχε κάνει μια ανάρτηση, για να ευχαριστήσει όλους όσους έκαναν δωρεές, προκειμένου, όπως ανέφερε, «να προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς μας και να είμαστε ασφαλείς».

     

    Στην συγκεκριμένη ανάρτηση, μεταξύ πολλών άλλων, ευχαριστούσε και τον οίκο Hermes. Και όπως εύστοχα σημείωσε συνάδελφος, αν συνέβαλε ώστε ο γνωστός οίκος να κάνει δωρεά στο ΣΩΤΗΡΙΑ, της αξίζουν πολλά μπράβο.

    Τι εξέπληξε τους δημοσιογράφους

    Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας έκανε μια σύντομη ομιλία και στη συνέχεια απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Όταν δεν ήξερε, απαντούσε ότι θα το μελετήσει και θα επανέλθει, ενώ επαναλάμβανε συνεχώς ότι θεωρεί κομβική τη συνεργασία με τους δημοσιογράφους και ότι θα την επιδιώξει, καθώς βασίζεται στη βοήθειά τους και «θέλει να τα λένε».

    Στην ερώτηση συναδέλφου για το αν σκοπεύει να πολιτευθεί, «έστριψε… δια του αρραβώνος», χωρίς να πει ευθαρσώς όχι. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε. Στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, 7η στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

    Αυτό, όμως, που ξάφνιασε ευχάριστα τους συναδέλφους, δεν είναι μόνο η άνεσή της στην επικοινωνία, η ήρεμη δύναμη, την οποία εξέπεμπε και η επιστημονική της δεινότητα. Αυτό που όλοι σχολίαζαν είναι ότι για πρώτη φορά σε ενημέρωση, στον συγκεκριμένο χώρο του ΕΚΑΒ, είχαν προνοήσει να υπάρχει δωρεάν καφές. Κάτι που δεν είχε συμβεί, από όσο μπορούμε να θυμηθούμε, ποτέ άλλοτε. Βέβαια νερό δεν είχε – να το πούμε κι αυτό – αλλά είχε ποτήρια, που μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει στον παραδίπλα ψύκτη.

    Η αναπληρώτρια Υπουργός, αφού δεσμεύθηκε να στείλει στοιχεία για τα θέματα, τα οποία της έθεσαν οι συνάδελφοι, μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως.

    Επί του έργου της στο νέο απαιτητικό της πόστο και των δράσεών της θα επανέλθουμε.



    ΣΧΟΛΙΑ